• Als je als voetballiefhebber ronddwaalt door alle niveaus van deze sport, kom je mooie prestaties tegen op evenzo fraaie accommodaties. Maar soms vraag je je af, hoe sommige clubs – vaak vanuit een roemrucht verleden – kunnen voortbestaan in huidige competities. Spelend op accommodaties die louter een voetbalrijk verleden uitademen van klassen op hoger niveau. Zo ook recent te zien was op de Wesselerbrink in Enschede. Waar Enschedese boys ter ziele was gegaan, Aramea die plek innam en daarnaast thans Victoria28 (nog) haar domicilie heeft. Terwijl twee steenworpen verderop UDI actief is, min of meer samen met Suryoye. Kenmerkend voor die complexen is de gedateerdheid en doorleefdheid. Iets van ‘die goede oude tijd’ op veel accommodaties. Samengaan of fuseren is bij die clubs momenteel een actueel agendapunt in de Enschedese politiek.
  De huidige realiteit: TVO-Vogido staat voor vanmiddag op de rol. Waar de uitwedstrijd in Enschede nogal schlemielig in de slotfase dat ene punt voor TVO uit handen glipte. Vogido strijdt met BSC Unisson en Eibergen om de koppositie, terwijl TVO zich na een sobere start herstelde en rond de 5e-6e plaats in de subtop bivakkeert. Het Beckumer team heeft aardig de balans gevonden, maar het ontbreken van aanvoerder en sterktemaker Maik Ottink kan wellicht een flinke slok op een borrel schelen.
  Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de vroegere populaire trainer Willem te Nijenhuis, die nog steeds populair was bij TVO…
  Het duel begon voor TVO nogal onwennig, nadat al in de 6e minuut Vogido na een scrimmage-situatie na een vermeende overtreding in de TVO verdediging een strafschop kreeg. Keeper Lars Veld zou de zondaar zijn volgens de warrige leidsman. Dat hevig bediscussieerde besluit was echter onherroepelijk en Ruben Berkel benutte de elf meter koeltjes, 0-1. Het verweer hierna was van TVO zijde pover te noemen. Aanvallend kon men nauwelijks een vuist maken; een één-tweetje tussen Robert Morskieft en Jorn Groothuis resulteerde in een schot dat de Vogido doelman vaardig onschadelijk maakte. Vogido voetbalde met meer aanvallende intenties en TVO bleef nogal slordig in de opbouw. Na ruim een half uur lanceerde Vogido een lob over de ver uitgekomen TVO doelman Lars Veld, die tot zijn opluchting de boogbal van 40 meter net over zag gaan. Een actie van Groothuis, die uit de draai ineens op een - door de Vogido doelman verlaten - leeg doel schoot miste net de goede richting.
  Na de thee veranderde het spelbeeld niet drastisch. Vogido werd even onder druk gezet, maar de doelman klaarde de situatie. Gaandeweg was er redelijk evenwicht in het aanvallende aspect van beide ploegen, waarbij goede wil de boventoon voerde. Enkele wissels werden ingezet en TVO was met een afstandsschot van Jelle Mulder dreigend en ook Morskieft had met een lob bijna de gelijkmaker op zijn schoen. In de fase halverwege de 2e helft bleven ook enkele corners voor TVO onbenut. Rond de 80e minuut viel de beslissing, toen TVO achterin teveel ruimte gaf en uit een vrije schop vanaf rechts kon weer Berkel doeltreffend uithalen en met de 0-2 de Vogido zege veilig stellen.
  Vriend en vijand waren het erover eens; het was geen sprankelend partij, waarin de gasten het meest aanspraak mochten maken op de zege. En bovendien was hiermee de 2e periodetitel ook voor het bezoekende Vogido!
  Knitto