• We hebben er meer dan een jaar op moeten wachten. De corona gooide eind september 2020 danig roet in het eten. De maatschappij zat geheel ‘op zijn gat’ en voetballen was taboe. Na 3 competitieronden moesten de kleedkamers toen dicht en sinds die tijd popelden de clubs naar het moment van een nieuwe start.
    Die kreeg in augustus zijn beslag voor het profvoetbal en het was meteen genieten geblazen. spelvreugde, mooie goals, mopperen, juichen door het hongerige publiek. Em toen dus de amateurs; zondag jl. de aftrap in de 3e klasse A
    Na drie bekerpartijen in de afgelopen weken was TVO er klaar voor. Daarin werd redelijk vertrouwen getankt met winst op Haaksbergen, Victoria en Meddo. Nu dus onder de rook van de flats aan de Gonausestraat in Enschede tegen Avanti Wilskracht de competitieopening. Het was een herkenbaar weerzien bij de gemoedelijke Avanti aanhang. Met de ‘omgebouwde’ boerderij’ bij de entree alwaar in de kelder de bar was en bestuurskamer trappen op boven.
    Het werd een onderhoudende pot voetbal met wisselend voordeel. De eerste minuten was de balbezit verhouding 30-70 in TVO voordeel. Voor wat zoiets waard is natuurlijk. Na 10 minuten soleerde Martijn Leferink vanaf rechts door de Avanti verdediging maar zag zijn subtiele lob net overgaan. De thuisclub -werd vervolgens via de snelle flanken gevaarlijk en kwam dichtbij scoringkansen. Maar Mike ten Voorde bleek een reactiesnelle doelman namens de gasten.
    Met prima combinatiespel werden de TVO spitsen in stelling gebracht maar met name de niet geheel fitte Jorn Groothuis miste enkele uitgelezen mogelijkheden om het net te doen bollen. Na ruim een half uur kwam TVO toch op voorsprong na een klassieke driehoek. Via Jelle Veldhuis werd de bal breed gespeeld op Daan ten Dam, die de weg sprintende Jorn van Laar bediende met een dieptepass en de voormalige regio topscorer knalde hard de 0-1 binnen. Memorabel voor de rust was een strafschoprijpe situatie binnen één minuut voor beide doelen, maar de verder prima fluitende arbiter gaf niet thuis. Zo’n 14 minuten na rust zag de TVO verdediging er niet goed uit en na loslaten door de keeper en half wegwerken kon Avanti dankbaar de 1-1 scoren. Maar zo’n 16 minuten voor tijd bekroonde Jorn van Laar zijn goede spel met een geweldige lob vanaf 40 meter over de uitgelopen Avanti doelman, 1-2. Weer moest TVO echter toestaan, dat na niet resoluut verdedigen Avanti opnieuw langszij kon komen. In het slotakkoord waren de beste kansen weer voor TVO, maar Daan ten Dam en Joost Extercate strandden op de Avanti doelman. Deze remise was een bemoedigende competitiestart voor TVO. Ook voor de toeschouwers, die onder de weldadige nazomerzon een sportieve partij zagen tussen twee ploegen met puur voetballende intenties.