• Het is me wat met het fenomeen Eric ten Hag, die alle criticasters in de modale voetbalwereld de mond snoert. Hij bestond het om ondanks alle aanvankelijke tegenwind onverstoorbaar zijn uitgestippelde weg te volgen. Lastige spelers binnen het verbrokkelde spelerspotentieel van Manchester United werden óf verwijderd óf liepen vervolgens in het gareel. Uitmondend in aansprekende successen in de Engelse competitie. En dat allemaal onder het motto; arbeid leveren, verantwoording nemen en als onderdeel van de hele selectie een hecht team vormen. Hij zat er bovenop, bij voorspoed en bij tegenslag. Ten Hag, de naam van de man uit de Veldmaat, uit Haaksbergen, ging vol bewondering die hele mondiale voetbalwereld over! Tot zover de hommage aan Ten Hag… Want gisteravond zagen we een ander uiterste; Liverpool maakte gehakt van Manchester United met 7-0! Een onwezenijke uitslag waarin de Manchester verdedigers als wassen beelden acteerden en Gakpo met twee goals een hoofdrol vervulde. Dus flink werk aan de winkel voor het team van Ten Hag!!

  Dat gezegd hebbende, gaan we over tot de orde van de dag…
  TVO moest vorige week aantreden tegen WVV34. Van oudsher een interessante noaber-derby waarbij deze keer de krachsverhoudingen op voorhand al uitgetekend waren. Op De Kruudnhof in Beckum was de aanstaande koploper een maatje te groot voor de TVO formatie. Veel ijver van de thuisclub kon niet voorkomen, dat de Hengeveldse ploeg bovenliggend was. De 0-2 eindstand was dik in orde.
  De volgende krachtproef voor TVO was zondag de uitwedstrijd tegen Barbaros. Dat in Beckum bij de heenwedstrijd nog met de 1-7 eindstand een eclatante zege had geboekt. De Turkse formatie was technisch twee klassen beter kon je wel zeggen!
  Het werd zondag van hetzelfde laken een pak. Het TVO team kende weer nieuwe blessures/afwezigen en moest ‘noodverbanden aanleggen’. En met de opdracht om vanuit een gesloten verdediging het vaardige Barbaros te bedwingen dan wel de score beperkt te houden, ging TVO het veld op. Details over het exacte scoreverloop was vanwege absentie van uw scribent niet te geven. Maar de 5-0 eindstand spreekt voor zich. ‘Een maatje te groot, toch hebben we keihard gewerkt als team’ concludeerde de geplaagde TVO trainer Gijs Noltes. Dit Barbaros heeft zich ontwikkeld tot een voorname favoriet voor de titel. Vooral op basis van het technische vermogen van veel spelers en een uiterst solide defensie.
  De Turkse vereniging was recentelijk nog landelijk in het nieuws na de grote aardbeving in Turkije en Syrië. Een grote hulpactie met goederen werd spontaan op touw gezet. Bestuur en leden van Barbaros deden op tv verslag van de humane actie.
  Eindconclusie wat de wedstrijd van zondag betreft; TVO was niet bij machte om Barbaros pijn te doen en de Turkse formatie kon freewheelend de snel verkregen voorsprong vasthouden. Daarmee is het moedige TVO een verdere afstraffing bespaard gebleven…
  knitto