• ‘We gaan beginnen’, was de enthousiasmerende openingszin van Philip Freriks bij De Slimste Mens. Die kreet kunnen we ook bezigen bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Te beginnen met vandaag de eerste ronde in het bekertoernooi.
    Waar in de voetbalwereld vorige week grote opwinding was na de transfer van de aalvlugge Anthony, die Ajax verruilde voor Manchester United. En FC Twente poedelde bij Volendam waar vervolgens PSV vastberaden met een collectieve teamprestatie werd verslagen. En de nationale koek was nog niet op, want Max Verstappen was gisteren weer ongekroonde koning in de zee van oranje op het circuit van Zandvoort!
    In de aanhoudende tropenperiode startte TVO zondag 4 september het nieuwe seizoen, Hector was de sympathieke gast op de Kruudnhof.
    Het was even wennen voor de Beckumer formatie. Die vooraf door veel absenties nogal moeizaam in de oefenperiode presteerde. Illustratief voor deze zondag; nieuwe trainer Gijs Noltes en coach André Karnebeek misten een zes- zevental basisspelers. Maar betrouwbare basisspelers als Cyriel Temmink en Martijn Leferink zorgden met Jelle Mulder voor een solide linie achterin. De eerste fase was TVO duidelijk sterker en deelde speldenprikken uit door Temmink die vanaf links een scherpe voorzet zag weggewerkt en vervolgens werd uit een voorzet van rechts de bal ingeschoten door de vrijgelopen Daan Koppelman, maar het schot werd geblokt. Uit een TVO vrije schop leek een Hector verdediger de bal binnen de zestien met de hand te toucheren, maar dat werd door de arbiter genegeerd. Uit een een-twee combinatie tussen Kay Karnebeek en Cyriel Temmink ging het schot net naast en ook de opkomende Leferink schoot naast. Maar Hector deed ook van zich spreken bj een uitbraak in de 32e minuut, maar de spits treuzelde te lang bij de afwerking. De 2e helft eenzelfde beeld waarin TVO vooral het eerste deel domineerde. Een schot net over de kruizing van Koppelman, de vrijgelopen Temmink die vrij voor de keeper miste, een venijnig schot van Jordy Grashof in de rebound net over en rake kopbal van Jari Sigger die door de Hector keeper in een reflex werd overgetikt waren de belangrijkste wapenfeiten. Ruim een kwartier voor tijd viel dan de beslissing toen een TVO aanvaller ‘over de knie werd genomen’ binnen de beruchte lijnen. Temmink belaste zich met de strafschop en schoot het leer koelboedig in de touwen, 1-0. Vervolgens werd TVO gemakzuchtiger en liet door slordig spel Hector meer in de wedstrijd komen. Weliswaar kon Kay Karnebeek na een combinatie secuur inschieten, maar de Hector keeper reageerde alert en Leferink schoot namens TVO net naast. Het slotakkoord was voor de Hector spits, die vlak voor tijd TVO goalie Mark Grootte Bromhaar beproefde. Maar zijn harde schot in de rechterhoek werd met een katachtige reactie door de keeper uit het doel geranseld. De kop is eraf, de eerste bekerwedstrijd in de pocket voor TVO!
    tKnitto