• We leven in een wereld van voortdurende onzekerheden. Want we dachten dat het coronavirus langzaam zou wegebben doch het komt onweerlegbaar opnieuw dichterbij. In onze regio zijn dit weekend derhalve al voetbalwedstrijden afgelast vanwege vermoede besmettingen. Bezorgdheid alom en nieuwe onzekerheden, elke dag weer. Kwam daar vrijdagavond die buitenspelaffaire bij FC Twente nog overheen… Eerste goal, Cerny schoof de bal binnen, stond niet buitenspel. Na bestudering vd. beelden door de VAR kwam na 4 a 5 minuten turen de ‘abacadabra uitleg’; wél buitenspel. “De gekleurde lijnen vd. verdediger en aanvaller vormden het moment suprême één streep”. Ach ja, toch gewoon een 3-1 zege voor FC Twente uiteindelijk..
    Laten we ons richten op de 2e competitiedag waar TVO in de 3e klasse A aantreedt tegen De Tukkers. Bij de ouverture vorige week was de eerste klap een daalder waard. TVO veegde Borne van de mat en De Tukkers maakten gehakt van LSV. Zo ongeveer…
    TVO startte met een vrijwel fitte formatie en besefte terdege, dat het tegen deze - vooraf benoemde - titelkandidaat kwaad kersen eten zou kunnen worden.
    Het werd in Beckum een boeiend gevecht tussen twee ploegen die elkaar aanvankelijk redelijk in evenwicht hielden. De eerste 40 minuten was het wederzijds een hoog tempo en goed combinatiespel. TVO opende brutaal en schiep zich enkele kansjes, maar de beslissende pass werd niet gegeven. De Tukkers zagen een voorzet net voorlangs gaan en een hard schot werd in de TVO defensie geblokkeerd. Na een TVO uitval konden de gasten snel uitbreken in de 24e minuut. Uit de daarop volgende korte corner kon de TVO verdediging de bal maar half weg en Van der Heiden knalde de Tukkers naar een 0-1 voorsprong. Vier minuten later werd opnieuw een persoonlijke fout achterin bij TVO noodlottig. Na een slechte ingooi aan TVO kant belandde, na onnodig balverlies, de bal pardoes bij Haarhuis die dankbaar 0-2 voor de Tukkers aantekende. Cyriel Temmink zag namens TVO de bal na een soloactie over links rakelings voorlangs gaan en de Tukkers waren via corners dichtbij een 3e treffer, maar Mike ten Voorde redde tweemaal bekwaam. Toen Jorn van Laar in de 40e minuut met een hard, diagonaal schot vanaf rechts keihard 1-2 binnenschoot, gloorde er even hoop voor de thuisclub. Maar die hoop werd al snel de grond ingeboord. Nog voor de thee waren de Tukkers aanvallers succesvol, de vrijgespeelde Van der Heiden was de uitlopende TVO goalie Mike ten Voorde te snel af en schoof de 1-3 in het lege doel. De tweede helft was deze onderhoudende wedstrijd al snel gespeeld. Na een oprisping van Jorn Groothuis, die zijn inzet zag gekeerd door de Alberger doelman, sloegen de gasten opnieuw toe. Uit buitenspelpositie van een Tukker speler werd de bal getoucheerd door een TVO-er en kreeg de rechterspits vd. gasten vervolgens vrije doorgang. De pasklaar breed gelegde bal werd daarna fraai ingeschoten door de inlopende Visschedijk en de 1-4 was een feit. Het spel werd steeds meer door De Tukkers gedomineerd. TVO was – ook al door de tussenstand die boekdelen sprak – niet meer bij machte om De Tukkers echt pijn te doen. Vooral aanvallend had TVO weinig te vertellen. Alleen Roy Leferink wist met zijn duelkracht en overzicht voor enige dreiging re zorgen. En een kopbal van Temmink ging nipt naast. De Tukkers kwamen nog een keer tot scoren via een scherp genomen corner vanaf links, die door de attente Haarhuis werd ingeschoten, 1-5. Deze sportieve ontmoeting kende een prima scheidsrechter. Ondanks het duidelijke krachtsverschil zagen de toeschouwers een onderhoudend partijtje voetbal. Wel met de conclusie; TVO legde noodgedwongen het hoofd in de schoot, want dit sterke De Tukkers was een maatje te groot.