• Om dit keer maar met de bekende deur in dat bekende huis te te vallen;
    het was 2e Pinksterdag geen hosanna in Beckum. waar toch de Pinksterfeesten gevierd werden en de koningen zaterdags bij de schuttersfeesten met alle egards gehuldigd werden…. Ook de behaalde 3e plaats voor FC Twente zorgde even voor euforie, maar ja, we richten onze blik toch maar op TVO-De Tubanters.
    Ondanks alle goede voornemens kon TVO haar laatste thuisduel geen hoog rapporcijfer geven. Door de afwezigheid van vaste keeper Lars Veld en ook ontbreken van stabiele factor Cyriel Temmink (door knieklachten) was de organisatie achterin niet stabiel. Het drukkende weer was voor de aanwezige toeschouwers wel aangenaam, maar de mannen in het veld hadden daar gaandeweg meer moeite mee. Wat - vooral in de 1e helft – ook debet was aan de kribbige sfeer was de arbiter van dienst. Die vooral van afstand het spel volgde en in de 28e minuut bij een kansrijke doorbraak van een TVO spits, waarbij die ondersteboven werd gelopen, deed of zijn neus bloedde en liet doorspelen. En op slag van rust werd de Tubanters spits in buitenspelpositie aangespeeld en schoot de 0-1 binnen. Ondanks stevige TVO protesten – en een lange discussie tussen de leidsman en TVO grensrechter, bleef de leidsman in zwart-geel bij z’n besluit; terecht doelpunt…
    Onder die zure omstandigheden werd de kleedkamers opgezocht.
    Al snel bleek dat invaller Nivar,TVO goalie, te geblesseerd was om verder te spelen, TVO moest wisselen. Veldspeler Jelle Veldhuis werd doelman en Bjorn Veldhuis kwam in het veld. TVO had begrepen dat de mouwen – ondanks de hitte – moesten worden opgestroopt en was een 10 tal minuten kansrijk. Pim Veldhuis zag een diagonaal schot net voorlangs gaan. Na die fase kwamen de gasten op 0-2 door S. Wösting, die even was vrijgelaten. Toen vervolgens Pim Veldhuis namens TVO uit een prima pass hard de 1-2 binnenkopte, gloorde er hoop voor de thuisclub. Maar nadat ook de actieve Pim Veldhuis moest uitvallen met een blessure, was het thuis-verweer grotendeels gebroken. De Tubanters konden nog tweemaal dankbaar profiteren van het steeds machtelozer wordende spel van TVO; eindstand 1-4. De Tubanters hebben hiermee nog een sprankje hoop op klassebehoud. Maar dat wordt met opponent Vogido volgende week bijkans een zware klus… Bij TVO was de onmacht in deze wedstrijd symptomatisch. Volgende week bij Hengelo is de kans om het seizoen toch nog waardig af te sluiten.
    Knitto