• De competitie nadert zijn einde. Groot verdriet, teleurstellingen, onverwachte winst en onvermijdelijke degradatie wisselen elkaar af. Iedere club moet daarmee dealen. En dan kom je helaas situaties tegen, waarin clubs buiten elke fatsoensnorm vallen. En bij dreigend verlies zich intern laten opfokken tot ontoelaatbaar gedrag. Een dilemma voor alle goedwillenden en de KNVB.
    Die feitelijk rigoureuze maatregelen moet nemen om die clubs uit de competitie te bannen, dan wel forse straffen moet opleggen aan de zondaars die daar spelen. Die boodschap lijkt op deze warme zondagmiddag - ook wel moederdag genoemd – in feite niet ter zake te moeten zijn. Maar de realiteit leert, dat die zorgelijke ontwikkeling helaas op veel fronten plaatsvindt. Hand in eigen boezem steken zou die clubs sieren!

    Gauw aandacht dus voor het (bijna) slot van de competitie in de 4e klasse B.
    TVO gaat op bezoek bij UDI, dat inmiddels al gedegradeerd is. Vanaf het begin is het strijdplan duidelijk. UDI stelt zich in om het Beckumer verweer een halt toe te roepen en TVO mag dus lang de bal hebben, maar hanteert een te laag tempo in de opbouw. Behoedzaam heet zoiets. TVO speelt desondanks goede kansen uit. Stefan Ottink ziet een voorzet net naast vliegen en Pim Veldhuis vindt na een goede actie de UDI goalie op zijn weg. UDI blijft loeren op de counter en TVO heeft aan hun technisch vaardige nummer 7 de handen vol. En zowaar; in de 22e minuut verslikt de normaliter sterke TVO linkerverdediger Cyriel Temmink zich. Zijn UDI opponent demarreert en dreigt alleen op het TVO doel af te gaan. Temmink houdt die aanvaller onreglementair vast binnen de zestien, strafschop dus. Deze werd onberispelijk benut, 1-0 derhalve. TVO blijft feitelijk een beetje apathisch hangen in de situatie; ze zijn wel de bovenliggende partij, maar wat nu? Pim Veldhuis ziet een kopbal net overgaan en uit een scrimmage voor het UDI doel valt de gelijkmaker net niet.

    Na de hervatting blijft TVO dreigend maar komt alleen tot halve kansjes. Robert Morskieft schiet in scoringspositie maar mikt in het zijnet, Kay Karnebeek schampt met een laag schot de paal en invaller Daan Koppelman ziet een doelpunt afgekeurd vanwege handsbal vooraf. De UDI doelman blijft een grote sta-in-de-weg bij afstandsschoten. Maar zo’n 14 minuten voor tijd breekt Kay Karnebeek de ban. Bij zijn 3e doelpoging ziet de TVO hangende spits uit een vrije schop, na een actie binnendoor, zijn harde schot laag in de hoek belanden, 1-1. Opluchting bij TVO dus, dat bij een spaarzame UDI uitval vervolgens nog goed wegkwam, maar Veldhuis ziet namens TVO de bal op de paal belanden. In de slotfase wordt de TVO druk groter, aanvoerder Maik Ottink meldt zich in de aanval en zijn inzet wordt beloond. Uit een corner vanaf links beland de bal in het UDI zestienmeter gebied. Na half wegwerken kreeg Maik Ottink de bal voor de voeten en knalt de bevrijdende 1-2 in de touwen. Het was warm, het was moeizaam, beaamden ook de TVO spelers die niet in beste doen waren, maar de uitzege vergoedde veel…
    Knitto