• Vandaag is dan het beginsignaal van het breed besproken en bekritiseerde WK voetbal in de zandbak van Qatar. Waar een serie stadions is gebouwd met veel luxe en peefecte grasmat. En waar bier drinken voor de doorsnee fans een hele hobbel is en bovendien er dik voor betaald moet worden. Wat te denken van 13 euro voor een biertje, wordt gezegd…. Dat worden nog bijzonder boeiende weken voor de volgers. En ook voor de voetballers zelf, die in de door airconditioning gekoelde stadions onder draagbare temperaturen zouden moeten kunnen spelen. Wordt gezegd….
    Maar eerst alle aandacht voor een potje voetbal in de Beckumer contreien op een grasmat, die de eerste vorstperiode heeft ondergaan. TVO ontvangt de ploeg uit het Gelderse Ruurlo en de cijfers tot nu toe spreken boekdelen. Ruurlo heeft zich ontworsteld aan een stroeve start en is middenmoter, waar TVO moest afhaken en in de hoek zit waar de klappen vallen.
    En alles overziend, het werd een repeterend verhaal, waarin TVO manmoedig verweer bood aan de snelle, jonge formatie van de bezoekers. Opnieuw was TVO, dat noodgedwongen Jorn van Laar en Luuk Grashof weer van stal had gehaald, vanaf het startsein goed bij de les. Al in de 1e minuut was de thuisclub kansrijk, maar zag een vette kans in rook opgaan. Waarna Ruurlo met snelle tegenstoten gevaar stichtte. Na 7 minuten bekroonde TVO aanvaller Pim Veldhuis een fraaie een-twee met Jorn van Laar met een treffer, 1-0. De gasten antwoordden snel met een doelpunt na een uitval en waren vervolgens in de 16e minuut weer succesvol, waarbij na randje buitenspel toch de 1-2 voorsprong op het scorebord werd gezet. Het was in die fase een levendige partij met veel balbezit voor TVO, maar in de omschakeling bleef Ruurlo voor het nodige gevaar zorgen. Vlak voor rust werd Daan Koppelman binnen de beruchte lijnen onderuit getikt, maar TVO zag tot haar verbazing dat de scheidsrechter de terechte sanctie van een strafschop niet onderkende.
    Na de hervatting leek de partij al snel beslist. In de 48e minuut werd uit een Ruurlo corner de bal half weggewerkt door de TVO defensie en in de rebound profiteerde de spits van de gasten optimaal, 1-3. Daarmee was echter de Beckumer ploeg nog niet letterlijk uit het veld geslagen. Via goede aanvallen werden een handvol kansen uitgespeeld en met name Robert Morskieft en Van Laar strandden in kansrijke positie voor het Ruurlo doel. Ook Grashof teisterde met een ziedend schot de kruising in die fase waarin TVO meer had verdiend. Zoals kenmerkend was voor dat laatste kwartier, viel ook nu in plaats van de aansluitingstreffer voor TVO het doek voor de Beckumer formatie. Acht minuten voor tijd bepaalde het effectief spelend Ruurlo de eindstand op 1-4 na een snelle tegenstoot. Tja, weer met lege handen dus. Maar ook nu geen ‘jammerverhaal’. Want het was een leuke, sportieve pot voetbal waarin TVO lang meedeed.
    Knitto