• We kunnen we niet omheen. De verkiezingskoorts heeft ons al wekenlang in de (houd)greep. De lijsttrekkers – met hun sympathiserende achterban – zijn bijkans niet van het scherm te slaan. Voorspellingen van mogelijke winnaars en verliezers verschillen van dag tot dag. Oftewel; de peilingen schommelen voortdurend en wie er straks in ‘het Torentje’ komt te zitten, is tot deze week volslagen ongewis.
    In de schaduw van die politieke propaganda wordt nog steeds volop gevoetbald in de nationale competitie op eredivisieniveau. Waarin Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente voorlopig de belangrijkste blikvangers zijn. Ajax dan? Niet lachen dus… ook niet na de partij FC Twente-NEC zaterdagavond. De soepel combinerende Twente formatie verzuimde weer eens het duel tijdig te beslissen. Na de magere 1-0 voorsprong kwam NEC zomaar op 1-3. Pas in de latere fase kon de thuisclub de schade beperken met een schamele 3-3 als eindstand!
    Voor TVO dat zondag jl. een punt sprokkelde bij VIOS B, staat de ontmoeting tegen LSV op de rol. De Lonneker formatie vertoeft nog net in de middenmoot, waar TVO voorlopig met code rood in de gevarenzone verblijft. Onze Beckumer trots is er dus alles aan gelegen om een eerste driepunter te behalen. En hoopt nu eens een keer blessurevrij te kunnen starten. Want met mogelijk halffitte spelers en een schorsing kan dat dan een flinke kluif worden. TVO begon met een zeker optimisme aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten waren voor beide doelen al doelkansen uitgespeeld. LSV kreeg in de 4e minuut een mogelijkheid met een fraai afstandsschot, dat in een reflex knap door TVO goalie Lars Veld werd gekeerd. En enkele minuten later was weer Veld winnaar na een LSV uitval. TVO deed zeker wat terug, want een harde pegel van Thijn Veldhuis ging rakelings over en even later stuurde de opgekomen Cyriel Temmink met een prima pass Lars van Lubeek weg, die met zijn schot de LSV doelman op zijn weg vond. Na ruim een half uur beland een inzet van de gasten op de lat. TVO bleef met goede combinaties volop in de wedstrijd en dat werd in de 39e minuut bekroond. De actieve TVO spits Van Lubeek onderschepte de bal en legt deze breed op de meelopende Robert Morskieft, die met een subtiel stiftje de LSV doelman kansloos laat, 1-0. Op slag van rust doet ook Stefan Ottink van zich spreken namens TVO, maar zijn doelpoging belandde hoog in de ballenvanger.
    Vlak na de hervatting is TVO tweemaal dichtbij een volgende treffer als eerst Pim Veldhuis een scherpe voorzet lanceert die door Van Lubeek op een haar na wordt gemist. Vervolgens komt Temmink teenlengte tekort om een voorzet te verzilveren. Daarna ontpopt zich een partij met veel onderbrekingen; blessures en wissels, terwijl bij beide ploegen de zuiverheid in de eindpass te wensen over laat. LSV heeft bij fasen wel een overwicht, maar strandt enkele keren op de onverzettelijkheid van de TVO defensie. Waarin doelman Lars Veld en aanvoerder Maik Ottink zich met name onderscheiden. Stefan Ottink kapt bij een TVO aanval zijn tegenstander uit maar vindt dan in de afronding de LSV goalie op zijn weg en namens LSV wordt een goede aanval opgezet en lijkt de TVO defensie te moeten bezwijken. Maar op het ultieme moment weet Maik Ottink de bal op de lijn te blokkeren. In de 80e minuut lijkt TVO te ontsnappen aan buitenspel en wordt de bal langs de uitlopende LSV keeper in het lege doel gedeponeerd. Maar de thuisclub, inclusief bankbezetting, raakte danig gefrustreerd door het onterechte vlagsignaal van de LSV grensrechter; doelpunt dus afgekeurd…
    In de boeiende slotfase wist doelman Veld nog eens zijn waarde te bewijzen voor TVO met een katachtige redding. Resumerend kan gesteld worden, dat TVO steeds volwassener voetbalt en ook onder druk het hoofd koel houdt. De driepunter voor coach Gijs Noltes en zijn mannen werd dan ook onder gejuich begroet.
    Knitto