• Het WK voetbal in Qatar; net toen we massaal begonnen warm te lopen voor het WK in de kwartfinale met aanmoedigingen middels vlaggen, spandoeken en oranjefeesten in kroegen, kregen we het deksel op de neus. Die vermaledijde strafschoppen ook… Het oranjeteam begon weer eens te voorzichtig in die kwartfinale tegen Argentinië, we zagen Bergwijn en ook Depay opnieuw een dikke onvoldoende halen en pas bij een 0-2 achterstand werd men wakker, ook Van Gaal dus. De Jong en Weghorst kwamen er in, alle schroom werd weggespeeld en Argentinië was de kluts kwijt in het laatste kwartier en verlenging. want die brutale rakker uit Borne, Weghorst genaamd, scoorde 2x in de reguliere speeltijd. De parmantige scheidsrechter had het gaandeweg druk met een bult gele kaarten over en weer tot in de verlenging. waar de emoties hoog opliepen. Messi, toch nog steeds gezegend met een gave techniek, toonde zich verbaal een zielig klein mannetje. Van Dijk en Berghuis faalden vanaf 11 meter in de strafschoppenserie. Ook dat nog!...
  Hé, hé, dat hebben we dus weer gehad. Slechts zijdelings bijven we benieuwd wie nu de WK gaat winnen. We zien het volgend weekend wel!
  Wat ons vandaag op deze sombere zondagmiddag bezig houdt is het duel tussen Saasveldia en TVO. Het duel tussen de nummer 13 met 9 punten en nummer 14 als hekkensluiter met slechts 3 punten… Een duidelijke situatieschets van twee ploegen in een precaire situatie!
  Het duel kenmerkte zich aanvankelijk met afwachtend spel, waarbij voor beide doelen weinig scoringskansen werden uitgespeeld. Tegenvaller voor TVO was dat Maik Ottink tijdens de warming up moest afhaken met een blessure. Maar de Beckumers toonden gaandeweg een vastberaden instelling en stichtten aanvallend gevaar met een schot op de keeper van de oprukkende Robert Morskieft die een van de sterkmakers was van de TVO formatie. Ook verdediger Cyriel Temmink waagde een afstandschot dat net over vloog. Saasveldia was na ruim een kwartier dichtbij een treffer met een uitval. De weer teruggehaalde TVO spits Aaron van Laar trachtte met een lob de Saasveldia doelman te verrassen in de 22e minuut maar het leer vloog naast. Intussen moest TVOer Martijn Leferink zich na een blessure laten vervangen door Gijs Bolks. Na ruim een half uur counterde de thuisclub via de flanken richting TVO doel, maar het schot ging tot opluchting van de gasten net naast. De ban werd gebroken in de 43e minuut, toen uit een TVO aanval uit het boekje over de linkerflank de bal slim door Van Laar breed werd gelegd op de opkomende Jari Sigger aan de rechterkant, die koel de 0-1 liet aantekenen. Op slag van rust waren de gastheren dichtbij de gelijkmaker, maar uit een harde kopbal toucheerde de bal de lat en ketste over.
  TVO kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Met vastberaden en goed combinatiespel werd druk gezet. Tot tweemaal toe leidde dat tot doelrijpe kansen, maar beide keren werd een voorzet van rechts te zacht ingeschoten. En in die fase van TVO dominantie had Van Laar de 0-2 op zijn schoen, maar de voormalige schutter van de hoofdmacht miste vrij voor open doel de perfecte voorzet over rechts van Pim Veldhuis en schoot wild over. Saasveldia nam vervolgens het initiatief over en kwam tot gevaarlijke tegenstoten. TVO doelman Tim Velhuis pareerde een inzet fraai, maar was in de 74e minuut kansloos op een ingeschoten vrije schop van Kenkhuis,, die door een TVO verdediger van richting werd veranderd, 1-1. TVO vocht voor wat het waard was en kreeg in de 80e minuut na een overtreding op rand zestien meter een vrije schop, die door Van Laar net over de kruising werd geschoten. De complimenten voor het kranig spelende TVO bleken in de slotminuten helaas een lege huls…. Want in de 85e minuut zag de arbiter een overtreding bij een duel binnen de zestien meter van een TVO verdediger. De hevig betwiste strafschop werd onberispelijk benut, eindstand 2-1. Ondanks dit verlies op de valreep mocht TVO met opgeheven hoofd het speelveld verlaten. Net zoals trainer Gijs Noltes na afloop zei;
  “De jongens hebben alles gegeven, complimenten. De kloof naar boven is nu groot, maar het seizoen is nog lang en we geven nog niet op”.
  Knitto