• Even nog een sneer uitdelen aan FC Twente. Dat in de Cruijff Arena het lelijk liet afweten en vooral de 2e helft schijnbaar onder stroom stond. Verliezen van een omlaag gevallen Ajax, dat dankzij de Twentse bleuheid, lees onvermogen, zomaar dankbaar de 2-1 zege koesterde. En daarmee weer eens lachende Ajaxieden in beeld bracht. Terwijl in Arnhem het zwaard van Damocles is gevallen. Achttien punten straf…. Hoe kom je erop. Maar de proflicentie voor komend seizoen blijft behouden. Een treetje lager in de KKD lijkt dan de nabije toekomst het speelveld te zijn… Zo, dat is eruit.
  Maar laten we ons richten op de noaberclash Bentelo-TVO, die zondagmiddag op de rol staat. Trouwens, clash staat voor ‘in botsing komen’. Dat is op voorhand – ons kent ons, nietwaar? – dus nogal zwaar aangezet! Bentelo staat op de 5e plaats met 37 punten, waar TVO 6e staat met 28 punten, dat dan wel weer.
  Op dt uiterst gezellige complex De Pol hield ook vv Bentelo deze dag het befaamde Super Sunday. Gezelligheid troef, noabers ontmoetten elkaar, kwinkslagen en gekkigheid tussen Bentelo en TVO supporters gingen over en weer en de toch al riante ruim bemeten kantine van De Pol zat ook stampvol. En toen werd er gevoetbald…
  Bj TVO waren enkele basisspelers afwezig, oa. Gijs Bolks en nu ook Jelle Mulder met een flinke enkelblessure (opgelopen op de laatste training) dus lange afwezigheid… Toch hield een gedreven TVO zich vooral de eerste periode goed staande. Coach Gijs Noltes had zijn toch gehandicapte ploeg prima geprepareerd voor deze wedstrijd. In een hoog tempo werd via snelle combinaties de tegenstander bestreden, waarbij men alert diende te zijn op de snelle tegenstoten van Bentelo. De scheidsrechter van dienst dwong respect af voor zijn adequate optreden, waarmee hij mannelijk voetbal toestond. Bentelo kwam via afstandsschoten tot enkele doelkansen, maar de richting ontbrak en ook TVO goalie Lars Veld moest handelend optreden. In de 22e minuut was TVO dichtbij een treffer na een vrije schop over links, maar de thuisclub kwam met de schrik vrij. Ook Bentelo kreeg na ruim een half uur uit een corner een scoringskans, maar de bal belandde in de handen van de TVO keeper. Door onoplettendheid in de Bentelo defensie was Kay Karnebeek dicht bij de openingstreffer, maar uit de kaats werd die kans onschadelijk gemaakt.
  Na de hervatting, toen weer een fikse regenbui was overgetrokken, bleef TVO gelijke tred houden met de thuisclub. Maar in de 64e minuut, waarvoor eerst een schot van Bentelo geblokt werd, kwam de thuisclub op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd vanaf links bekeken in de verre hoek gekopt, de bal draaide pardoes over de verbouwereerde TVO doelman Veld met een fraaie boog in het net, 1-0… Toen knakte er iets bij de Beckumers. De tot dan toe stabiele verdediging ging risicovoller spelen en bood ruimte aan de snelle Bentelose spitsen. Na het verspelen van de bal aan de linkerflank van TVO viel een kwartier voor tijd de beslissing. De snelle Bentelose spits speelde zich vrij en knalde met een vliegend schot diagonaal de 2-0 in de bovenhoek. En na weer centraal balverlies speelde Bentelo even later de geboden kans vakkundig uit met een geplaatste schuiver, 3-0. Vlak voor tijd zette Karnebeek na goed doorzetten de bal nog voor op de ingevallen Lars van Lubeek, die deze kans - op het redden van de eer voor TVO - net naast mikte.
  Hoe dan ook; het was dus nog extra lang gezellig bij de Super Sunday in Bentelo!
  Knitto