• Niets is meer zeker in deze verwarde wereld, waarin we wekelijks, nee dagelijks op het verkeerde been worden gezet. Het coronavirus glipt overal tussendoor en laat zich (nog) niet vatten door een leger aan virologen, die allemaal hun eigen waarheid verkondigen. Dit gezegd hebbende richten we ons weer op de competitie die net zoals vorige week ook vandaag niet compleet kan worden afgewerkt. Komt nog bij dat Rutte, De Jonge - en andere consorten naast de regering - vorige week hadden besloten om nu ook publiek te weren bij amateur-voetbalwedstrijden. En daar wordt een doorsnee-toeschouwer niet vrolijker van…

    TVO – Luctor stond zondagmiddag op de rol. Vorig seizoen indachtig was Luctor-TVO een van de mindere partijen voor de Beckumers. In miezerregen en somberheid liet TVO zich in de luren leggen. Binnen 20 minuten een 2-0 achterstand, zowaar nog een meevallende 2-2 ruststand om met 4-2 de bietenbrug op te gaan tegen een meer gemotiveerd Luctor.

    Andere tijden nu, zondag 11 oktober. Eerst een waterig zonnetje, maar later teisterden enkele flinke buien de spelers. Op sportcomplex De Kruudnhof werd in Beckum door beide teams over het nieuwe TVO Gildepad richting hoofdveld eerbiedig langs het nieuw aangelegde hybrideveld richting hoofdveld gelopen. Om 14.08 uur werd er afgetrapt en TVO kende een vliegende start.

    In de 6e en de 14e minuut werd er tweemaal gescoord uit vrijwel identieke situaties. Twee prachtig opgezette aanvallen mondden uit in een dieptepass van Jorn van Laar die spits Jorn Groothuis op maat bediende. Deze toonde zich beide keren koelbloedig en liet de Luctor goalie kansloos, 2-0. Luctor was even de weg kwijt, maar dwong vervolgens kansjes af. In de 19e minuut was een Luctorspits kansrijk maar schoot net over. Even later zette een Luctor aanvaller met een lepe solo twee TVO verdedigers op het verkeerde been, zijn schot werd door doelman Ten Voorde gekeerd, maar Schorn scoorde in de rebound van dichtbij 2-1.

    Het spel bleef door het hoge tempo van beide ploegen aantrekkelijk. Luctor kreeg uit drie achtereenvolgende corners doelkansen maar sprong hiermee slordig om. En TVO liet een goed uitgespeelde mogelijkheid onbenut; het schot werd geblokt. Toch kwamen de bezoekers langszij na ruim een half uur spelen. Uit een voorzet werd de bal met het hoofd licht getoucheerd door Luctor spits Bakker, hetgeen 2-2 betekende. Cyriel Temmink en Jelle Veldhuis kregen voor rust nog kansen namens de thuisclub, maar zagen een inzet gestopt, respectievelijk voorlangs gaan.

    Na de thee was het initiatief in deze open wedstrijd lange tijd voor TVO, maar toen legio mogelijkheden onbenut bleven, sloeg Luctor wél effectief toe. Eerst sorteerde een TVO offensief ondanks drie corners op rij geen effect en ging de bal na een vrije schop uit een indraaiende voorzet van Van Laar rakelings over. Ook Roy Leferink was dichtbij een treffer, speelde zich knap vrij maar zijn geplaatste schot werd fraai door de Luctor keeper weggetikt. Zoals gezegd, TVO kreeg de - traditionele - kous op de kop en werd in de laatste fase, risico nemend, afgetroefd op effectiviteit. Na een Luctor uitbraak werd uit een corner vanaf de linkerflank de bal van dichtbij ingekopt door Hoebink, 2-3. Opnieuw wist TVO hierna weer aan te dringen, maar ondanks een hartverwarmende inzet was het geluk deze keer niet aan hun zijde. Een gemakkelijk gegeven strafschop voor Luctor van de verder wel goed fluitende scheidsrechter bevestigde de eindstand op 2-4. Over links werd uit een scherpe voorzet van de Almeloërs de bal tegen de arm van een inglijdende TVO verdediger geschoten. TVO keeper Mike ten Voorde keerde met een knappe reflex de strafschop van Schorn in eerste instantie, maar was in de rebound kansloos, 2-4. Aldus restte een nogal zure nederlaag voor TVO, waar op basis van werklust en uitgespeelde kansen een punt verdiend zou zijn geweest.