• Vorige week was TVO op bezoek bij MVV29. Het was van TVO kant een redelijke pot; de hekkensluiter tegen de koploper. Waar zelf een strafschop werd gemist door de Beckumers en 15 minuten voor tijd een zuiver doelpunt voor de gasten werd afgekeurd. Dat was althans door velen geconstateerd. En bleek ook door een camera vastgelegd te zijn! Jorn Groothuis ontsnapte aan de MVV verdediging en vanaf eigen helft sprintte hij op een dieptepass vrij richting MVV doelman. Om met een lage schuiver die doelman te passeren en 3-2 aan te tekenen… De MVV grensrechter had echter het gevaar onderkend en stak de vlag (te laat) omhoog. Waar de arbiter van dienst - vanaf de middenlijn - echter wel in mee ging. Deze nuance wil ik toch maar even aantekenen. Je koopt er ‘met deze koe in de kont kijken’ geen brood voor, maar toch…
  Even nog een korte terugblik op de schermutselingen bij de bekerronde in het betaalde voetbal van afgelopen week. Waar FC Twente donderdag opnieuw Ajax ontmoette, (nadat ze nogal pijnlijk in de competitie door Groningen simpel waren afgetroefd met een schamele remise als resultaat!). Maar tegen Ajax werd dit keer een redelijke partij gespeeld in de eigen Grolsch Veste. Vooral na rust werden eerst kansen uitgespeeld, maar opnieuw was spits Van Wolfswinkel niet bij machte om te scoren. Wat Kundus namens Ajax wel lukte bij een scrimmage situatie, 0-1.
  En vanmiddag werd door FC Twente soepel gewonnen van het dappere Volendam; binnen een kwartier werd de 3-0 zege bereikt. Maar ja, toen kwam het vertrekbericht van zowel Ron Jans als Jan Streuer, ook dat nog!!!

  Dan de returnwedstrijd van TVO tegen Fleringen op 12 februari. De ploeg uit het Noord Twentse kerkdorp is ook in zwaar weer beland. Voor TVO wellicht nu dan een kans om het blazoen op te poetsen. Bij de Beckumer formatie heeft trainer Gijs Noltes inmiddels het contract met een seizoen verlengd. Reden temeer om met frisse moed deze partij aan te vangen en te trachten om de recordserie nederlagen te doorbreken!
  Met frisse moed begon TVO aan deze partij, beseffend dat er eindelijk ‘iets te halen kon zijn’. Al in de 2e minuut werd een scherpe voorzet van Jorn Groothuis door de Fleringen-goalie gepakt. Even later lanceerde Martijn Leferink over rechts een diagonale voorzet die door Cyril Temmink nipt werd overgeschoten. De gasten stelden daar sporadisch iets tegenover. Een vrije schop uit een kansrijke positie werd door de TVO defensie geblokt. Na een kwartier kwam TVO verdiend op 1-0. De opkomende Leferink werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en Groothuis benutte de strafschop onberispelijk . Nogal onverwachts kwamen de gasten daarna vlot op 1-1. Bij een scrimmage voor het TVO doel belandde de bal na een kaats van dichtbij op de arm van een verdediger. De arbiter was niet te verwurmen en wees naar de penaltystip. Schepers benutte de elf meter overtuigend,1-1. Tot aan de rust speelde TVO daarna de betere kansen uit, maar Robert Morskieft, Maik Ottink en Jelle Mulder waren met schoten uit de eerste en tweede lijn onfortuinlijk.
  Na de hervatting zette de thuisclub er meteen weer druk op. Temmink kwam gevaarlijk door maar zijn voorzet miste precisie. Groothuis zorgde met zijn acties voor dreiging, terwijl ook Kay Karnebeek dichtbij een TVO treffer was. Met de inbreng van o.a. Luuk Grashof trachtte TVO alsnog de bakens te verzetten. Maar het laatste half uur werd het spel van minder niveau aan beide kanten. In de 75e minuut werd bij een TVO aanval een overtreding op rand zestien metergebied gemaakt door de Fleringen doelman. De vrije schop bleef onbenut en strandde in de muur. De wedstrijd werd ook rommeliger en grimmiger. Temmink werd nogal fors geraakt van achter en werd in de slotfase gewisseld. Groothuis kwam nog een keer gevaarlijk door, maar zijn schot ging voorlangs. Aldus eindigde dit duel in een 1-1 remise. Direct na afloop trok deze scribent de volgende conclusie; TVO had meer spelaandeel, maar over 90 minuten kun je de volgende analyse maken. “Het was typisch zo’n duel tussen twee aanstaande degradanten”. Dat klinkt weliswaar profetisch, maar was de realiteit. Maar wat ook vaststaat; TVO ging niet bij de pakken neerzitten en probeert er wekelijks het beste van te maken!
  Knitto