• Nou, dat was ‘m dan. De competitie 2023-2024 voor TVO. Geen zenuwslopende nacompetities of iets van dien aard. Waar nog diverse clubs aan de bak moeten/moesten voor extra ronden competitie richting promotie- dan wel degradatie. Zowel bij de amateurs en betaald voetbal was de vreugde en verdriet - na weer een beslissende partij – groot te noemen.
    Zondag was de kans voor TVO om het seizoen toch nog waardig af te sluiten, zo werd vorig week na de deceptie tegen De Tubanters gesteld. Uit bij Hvv Hengelo dat nog minstens een punt nodig had om zich veilig te spelen. Nou, ze hebben het geweten, de TVO formatie. Beter gezegd, ze schenen het niet geweten te hebben. Meerdere absenties waren daar zeker debet aan, maar de stroefheid, het onvermogen en het strooien van foute passes deed zeer aan de ogen. Proef je teleurstelling in deze geopperde teksten? Dan is dat een juiste analyse en positiever kan ik dit verslag niet maken…
    Hengelo-TVO, na de minuut stilte vanwege het overlijden van een club-icoon van Hengelo werd er afgetrapt. Een rustig begin van de partij, aan beide kanten worden kansen uitgespeeld en uit voorzetten schoten geblokt. Maar in de 12e minuut is het raak voor Hengelo. De weifelende TVO verdediging wordt uitgespeeld en de vrijgelopen Hengelo spits kan simpel 1-0 laten noteren. Na 23 minuten wordt TVO verdediger Jari Sigger gewisseld. Na een slepende blessure stopt deze karakterspeler definitief met spelen en onder applaus neemt hij afscheid. In de 32e minuut wordt een TVO spits binnen de beruchte lijnen neergelegd en de toegekende strafschop zonder overtuiging ingeschoten en gemist door Daan Koppelman; de Hengelo goalie koos de goede hoek.
    Na de thee eenzelfde niveau met aanvankelijk een iets beter combinerend TVO, dat in de aanval echter voortdurend handelingssnelheid tekort komt.
    Je zag aankomen dat dit TVO moest passen. Oa. Kay Karnebeek zag zijn acties geen vervolg krijgen. Te zachte schoten hadden geen succes en een attente Hengelo goalie die inzetten pareerde. In de 72e minuut werd het bij een uitval 2—0 toen uit een corner de bal via Arthur Morskieft rechtstreek in eigen doel caramboleerde. Een benutte strafschop na hands achterin bij TVO velde het vonnis daarna definitief. Die 3-0 was de nekslag en tekenend voor het onvermogen van TVO. Hengelo veilig en TVO kon nadien met een BBQ bij het thuishonk de teleurstelling wegspoelen. Waar trainer Gijs Noltes nog eens verzuchtte, dat dit slot van de competitie beneden peil was geweest. Maar ook toch optimistisch de wisselende resultaten van dit seizoen én toekomstverwachtingen werden besproken…
    Knitto