• Het seizoen kende voor TVO een wisselend verloop met pieken en dalen. Een understatement mag je dat noemen. Na een redelijke start met zelfs even een sterke fase in de 2e periode begon de motor te sputteren. Ook al doordat enkele spelers een aantal wedstrijden niet 100% fit waren en de noodzakelijke keeperswisselingen. Na de lange blessure van keeper Mike ten Voorde moest ook vervanger Milan Ezendam na enkele veelbelovende optredens in de partij bij WVV al vlak na het begin zwaar geblesseerd uitvallen. Maar inmiddels staat de jeugdige Mark Grootte Bromhaar onder de lat en manifesteert zich als betrouwbare sluitpost in de TVO formatie. Het wegvallen van Cyriel Temmink wegens een langdurige blessure is zeker ook een aderlating voor de Beckumers. De Beckumer formatie heeft dankzij een talentvolle lichting jonge spelers succesvolle jaren achter de rug de laatste pakweg 6-7 seizoenen, uitmondend in het kampioenschap 4e klasse en promotie naar de 3e klasse in 2019. Handhaving daarin is nu al 3 jaar een knappe prestatie, waarbij wel aangetekend dient te worden, dat er 1 ½ jaar competitie-uitval was vanwege de corona pandemie. Hiermee hebben we de balans van TVO over dit afgelopen voetbalseizoen wel opgetekend.
  Dan de laatste competitiewedstrijd van TVO op Pinkstermaandag bij Losser. Dat het zondagvoetbal gaat verruilen voor de zaterdagcompetitie.
  Losser heeft formeel nog een punt nodig om gevrijwaard te zijn van een degradatie nacompetitie. Tsja, voor wat het waard is natuurlijk in die nieuwe situatie! Er ontspon zich een duel dat werd vooraf gegaan door een huldiging van de entree-kassadame van Losser na 40 jaar trouwe dienst. Ook de speler van de week van de thuisclub zorgde voor vermaak. Want pas bij de 3e poging wist hij de bal – na 2x paal – in het netje te deponeren. Evenzo was vermakelijk, dat de jeugd een oranje rookgordijn had opgetrokken tgv. de ‘afscheidswedstrijd’ van de Losser hoofdmacht in het zondagvoetbal. Deze aktie leek begin 2e helft bijna symbolisch toen een reclamedoek achter het doel bijna vlam vatte…
  TVO opende iets vaardiger in de spelopbouw, zonder dat dit tot grote scoringskansen leidde. Losser zag een afstandschot naast gaan en een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd halverwege de 1e helft. Maar vlak daarna leek ook TVO te scoren, maar na een voorzet over rechts werd de bal wel ingeschoten, maar het vlagsignaal vd. Losser grensrechter werd door de arbiter overgenomen en het doelpunt geannuleerd. In de 25e minuut ontsnapte Losser over rechts, maar de aanvaller startte duidelijk uit buitenspelpositie. De arbiter negeerde echter het vlagsignaal, liet doorspelen en vrij voor de keeper werd de Losser spits binnen de zestien aangetikt. De toegekende strafschop werd feilloos benut, 1-0.
  TVO kwam verdiend langszij, toen Daan ten Dam een slimme steekpass gaf op de vrijgelopen Jorn van Laar, die beheerst laag in de lange hoek scoorde, 1-1. In de tweede helft ging het steeds meer ‘om des keizers baard’. Bij TVO werd Jesper Wind de nieuwe goalie en gaandeweg werden meer wissels ingezet. Die zich kranig verweerden en nieuwe impulsen inbrachten in de partij die afstevende op een gewenste remise. Joost Exterkate schoot uit een vrije trap over en Maik Ottink zag een kopbal ook overgaan. Doelman Wind van TVO maakte met een snelle ingreep een veelbelovende aanval van Losser onschadelijk. Maar daarmee waren de meeste oprispingen wel genoemd.
  Het spel verzandde wederzijds in misverstanden die zich aaneen regen.
  Joost Exterkate werd gewisseld, waarmee zijn TVO carrière na een verdienstelijk seizoen met 10 doelpunten beëindigd werd. Daan ten Dam, die volgend seizoen de overstap gaat maken naar Bon.Boys, zag nog een schietkans over gaan en Van Laar leek bij de 2e paal historie te schrijven met een heuse Fallrückzieher, maar zag zijn actie -tot hilariteit van zijn medespelers- mislukken. Met het wisselen van enkele basisspelers, die afscheid namen van Losser – met applaus en bloemen – werd deze broederlijke remise afgesloten. Na een bewogen seizoen, waarin intern bij TVO gaandeweg de nodige storingen op de eigen golflengte waren. Maar ondanks deze verstoring werd in de laatste fase ruim handhaving in de 3e klasse bewerkstelligd. Dat zeker vertrouwen geeft voor het nieuwe seizoen.
  Knitto