• De afgelopen week konden onze clubs in de Europese competities netjes de laatste hordes nemen naar een vervolg van die competities het komende voorjaar. Zowel Feijenoord als PSV en AZ bekerden door, waar Ajax zich al voor het vervolg van de Europa league had geplaatst. Prima dus.
  En dan zien we zondag de topper Ajax-PSV. De rechtgeaarde voetballiefhebber zal met kromme tenen de partij aanschouwd hebben. Frustraties, elkaar het (voetbal)leven zuur maken, misverstanden en in de laatste fase - en pal na afloop – een complete veldslag tussen spelers met massaal duw-trek- en slawerk. Met slecht twéé gele kaarten als sanctie van Makkelie.
  Afijn, er werd zondag ook nog gewoon gevoetbald tussen TRIAS en TVO. Tussen de kampioenskandidaat en elftal dat haar uiterste best moet doen om het vege lijf te redden. Zo ligt de situatie momenteel.
  Op het mooie sportpark van FC Trias begon TVO voortvarend, zoals wel vaker dit seizoen. TVO was in de beginfase de betere ploeg, gretiger en met veel inzet. Het leverde een kans op voor Pim Veldhuis, maar deze werd goed verdedigd door FC Trias en ook een afstandschot van Martijn Leferink leverde helaas geen doelpunt op.
  In de 16e minuut scoorde opnieuw de jeugdige Kay Karnebeek de 0-1 voor de Beckumers en FC Trias reageerde ietwat onwennig op het energieke spel van de gasten. Toen na ruim een half uur Bjorn Veldhuis een goede voorzet gaf op de opkomende neef Thijn Veldhuis, wist deze met een forse uithaal de bal in het net te knallen, 0-2. Trias zette vervolgens steeds meer druk, maar TVO hield tot de rust goed stand.
  De verdediging van de Beckumers moest daarna echter passen na een gemaakte overtreding, 1-2. De Winterswijkse formatie rook bloed, Leferink kon met een ultieme sliding de Trias spits het scoren beletten in de 60e minuut. Maar de gelijkmaker viel vlak daarna toch, nadat eerst TVO doelman Tim Kamphuis een puike redding verrichtte, 2-2. Uit een voorzet over rechts kon Cyriel Temmink nog net voor opruiming zorgen, maar uit de aansluitende hoekschop tekende de thuisclub toch voor 3-2. In de slotfase raakte Martijn Leferink zodanig geblesseerd dat hij per brancard van het veld moest. De TVO weerstand was duidelijk gebroken en FC Trias tilde de eindstand middels een harde inzet en fraaie boogbal naar 5-2. Resumerend; een wedsrijd met twee gezichten, waarin TVO aanvankelijk positief verbaasde met lef en fris voetbal. Maar FC Trias tenslotte overtuigend orde op zaken stelde. Voor TVO geldt nu; uithuilen en donderdag met frisse moed naar Vasse!
  Knitto