• Zo, dat was even slikken… een machteloos TVO team moest het vorige week afleggen tegen het gemotiveerde BSC Unisson. En was verdedigend uit balans, in de opbouw grossierend in slordigheden en aanvallend onder de maat. TVO liet het kortom op alle fronten afweten tegen een effectief BSC Unisson. Daar was geen woord Frans bij… De afwezigheid van enkele basisspelers bij TVO zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld.
    Dat doet me even denken aan de oefenpotten afgelopen week van diverse landen. Opvallende uitslagen en enkele voorlopige conclusies; Nederland-Schotland 4-0. Leuk die 4 goals, maar uiterst geflatteerd. Met Depay en senior Wijnaldum die eenzelfde kapsel droegen; (knap werk, kunstig en arbeidsintensief) en Frankrijk-Duitsland 0-2. De Franse ster Mbappé kwam maar net los en Duitsland was tot in de tenen gemotiveerd. Dinsdag gaat Nederland naar Duitsland en Oranje kan de borst nat maken…
    Bij TVO-VIOSB konden de spelers zich bij het barre weer; wind-regen-zon-regen zich letterlijk ook (door)nat maken. Het was een gevecht tegen de elementen tussn de middenmoters. Die vanwege de reeks aan open doelkansen in pakweg 7-3 had kunnen eindigen. Al in de 3e minuut had Stefan Ottink de 1-0 kunnen maken toen hij vrij voor de VIOS doelman langs doel schoot. TVO bleef optisch dreigend en uit een aanval over rechts zette Daan Koppelman de bal voor waar de inlopende Robert Morskieft hard binnenkopte, 1-0. Een vrije schop werd door TVO aanvoerder Cyriel Temmink te zacht ingeschoten. VIOSB stichtte ook enkele keren gevaar, waarbij een kopbal van dichtbij met een snelle reactie door de TVO keeper werd gekeerd. Na ruim een half uur werd Koppelman gelanceerd maar hij strandde op de VIOS goalie. Dezelfde speler mikte even later op de paal. Op slag van rust werd Jorn Groothuis met een dieptepass in stelling gebracht, maar die verzuimde de rust te bewaren en schiet te gehaast op de keeper. Derhalve resteerde slechts een 1-0 ruststand.
    Na de hervatting werd onder dezelfde barre omstandigheden de partij hervat, waarbij vrijwel alle toeschouwers een beschutte plek vonden op de tribune. Het spel werd er niet beter op. VIOSB zet aanvankelijk meer druk en TVO zakte, na nog een verradelijk afstandsschot van Groothuis in. De passing werd slordig en men liet de gasten onnodig komen. In de 65e minuut leek de gelijkmaker in de maak, toen een gerichte kopbal door een VIOSB aanvaller met een katachtige reflex door TVO keeper Lars Veld gekeerd werd.
    Na die fase kreeg TVO een viertal opgelegde kansen op meer goals doordat VIOSB achterin ruimte weggaf. Maar bij het counterende TVO konden de spitsen op rij niet profiteren van de kansen voor open doel. Toch opluchting bij de thuisclub, dat na twee nederlagen nu thuis met ‘werkvoetbal’ de volle winst weet te begroeten. “Het had wel 10-0 kunnen worden”, mompelde een toch opgeluchte TVO supporter nadien. Die cijfers wilde ik even nuanceren; “Nou, alle kansen opgeteld was 7-3 ook goed geweest”. Na een kort nadenk-moment knikte hij instemmend!...
    Knitto