• Het is wat in de voetbalwereld, waarin dagelijks gediscussieerd wordt over toptalenten, falende spelers, al dan niet terechte strafschoppen en gele dan wel rode kaarten. Dankbaar voer voor de analiticy in het betaalde voetbal en bij de amateurs. Enkele feiten: ‘Ons’ FC Twente leek stiekem aan te haken achter de topfavorieten Feyenoord, Ajax, PSV en AZ. Maar is als mogelijke titelpretendent duidelijk afgehaakt na de smadelijke nederlaag bij het super gemotiveerde Go Ahead. Het leek wel of na het bericht van het komend vertrek van het duo Ron Jans en Jan Streuer de geest totaal uit de fles was! Machteloosheid in alle linies en ook het ontbreken van enkele sterkhouders waren hier debet aan. En dan gaan enkele Twente supporters - nee leeghoofden – na een klein kwartier en 2-0 achterstand ook nog gooien met vuurwerk en stoeltjes vanaf de tribune. Oók dat nog ja…
  Snel over tot de realiteit in de 3e klasse waarin TVO zaterdag 25 februari de wapens opneemt tegen het bezoekende WVV34. De feiten qua krachtsverhouding zijn genoegzaam bekend. WVV doet weer volop mee in de race naar het kampioenschap en TVO staat nederig ruim onderaan in het klassement. Door de bemoedigende wedstrijd tegen koploper MVV en daarna puntendeling van twee weken geleden tegen Fleringen tankte de geplaagde Beckumer formatie een beetje zelfvertrouwen.
  Op het nogal vreemde tijdstip van 13 uur werd er afgetrapt op het TVO sportcomplex van TVO. De verwachting was dat daardoor de publieke belangstelling zou kunnen tegenvallen. Maar dat viel per saldo best mee en zo’n 300 a 400 toeschouwers omzoomden gaandeweg het veld. Op de tribune was het overigens best koud door de koude wind en in de schaduw. Maar dat oveigens geheel terzijde… Er ontspon zich een partij voetbal, waarin TVO vanuit een gesloten formatie trachtte het favoriete WVV34 pijn te doen. Met scherpe counters be zorgden ze de gasten het nodige werk achterin, maar echte scoringskansen waren zeldzaam. In de 12e minuut bereikte een goede pass van Daan Koppelman linkerspits Luuk Grashof van TVO, maar die wachtte te lang met afdrukken. Daarna stichtte WVV gevaar, doch een inzet in 2e instantie, die leidde tot een doelpunt, was vooraf gegaan door buitenspelpositie en werd derhalve terecht afgekeurd. Na 23 minuten kreeg TVO een beste kans, toen Jorn Groothuis een steekpass gaf op de vrijgelopen Grashof, maar diens inzet ging jammerlijk over. Vervolgens was het woord weer aan WVV34 en nadat een drietal corners geen effect sorteerden was het in de 26e minuut uit een aanval door het centrum de behendige Lars Aarnink die de bezoekers naar de 0-1 voorsprong schoot. In die fase met meer balbezit voor de groen-gelen belandde een schot vanaf rechts door Groothuis namens TVO in het zijnet. Ook een venijnig schot van een WVV aanvaller op de lat had beter lot verdiend. Door een vervelende schouderblessure moest Martijn Leferink van TVO het veld ruimen in de 36e minuut en werd verdienstelijk vervangen door Harmen Frongink. Zo waren er in deze mannelijke partij meerdere botsingen en blessures te behandelen.
  De tweede helft was er een soort status quo te bespeuren. Het ijverige TVO moest zich beperken tot verdedigen en met lange ballen trachten het spel te verplaatsen. WVV34 hield grotendeels de controle en hoefde zich nauwelijks achterin te verontrusten. De TVO aanvalslinie kon wederom nauwelijks een vuist maken en dat werd nog versterkt, toen TVO spits Groothuis met zijn 2e gele kaart met rood mocht vertrekken. Vlak daarvoor had in de 70e minuut WVV34 de score al op 0-2 gezet. Na een vloeiende aanval over links werd de bal hard en laag voorgezet, waar Wouter Horstink attent was ingelopen en met een bekeken schot het net deed trillen.
  Ook het inbrengen bij TVO van Aaron van Laar en Robert Morskieft zo’n kwartier voor tijd sorteerde geen effect. Een ijverig TVO moest dus passen tegen de titelpretendent, die een regelmatige zege binnenhaalde.
  Geen schande dus….
  KNITTO