• Het is me wat met dat voetballen; wisselende weersomstandigheden, te koud, guur, beetje sneeuw op de mat, te nat. Veel afgelastingen. Dat wordt inhalen de komende tijd. En we zitten met de transfergeruchten op de valreep. Nee, niet bij TVO of andere vergelijkbare clubs in het amateurvoetbal. Maar eind januari sluit de transfermarkt voorlopig weer voor de profclubs. En ene Ugalde gooide de knuppel in het hoenderhok. Oosting ontevreden, beetje chagrijnig zelfs. Maar ja, wat moet je, reageren dus. Je moet toch je selectie op ‘kwaliteits’peil houden, nietwaar? Kwestie van ‘kiek’n wat wod’t’… Maar niet panikeren dus. Tussen haakjes; de 0-0 remise zondagmiddag bij Feijenoord was mooi meegenomen door FC Twente.
  Bij TVO gaat het ook redelijk crescendo, want na een stroeve start werd twee weken geleden ook van laagvlieger UDI gewonnen. In een partij die overigens niet van hoog niveau was, maar een kniesoor die daar achteraf op let. De twee late treffers van good old Cyriel Temmink brachten uitkomst.
  Zondag op bezoek bij De Tubanters, die wel heel wisselende resultaten behalen tot op heden. Met een doelsaldo van 30-33 uit 11 partijen aanvankelijk dus veel scorend, maar een doelsaldo van 4-11 uit de tweede periode geeft een opvallend ander beeld…
  Het werd in het zonnige Enschede een wisselende partij voetbal, waarbij TVO goede momenten met slordigheden inruilde. De Tubanters deed door die nonchalance enkele keren danig van zich spreken. TVO doelman Lars Veld onderscheidde zich adequaat bij enkele inzetten van de Blauw Zwarten. Na ruim een kwartier kreeg een Tubanters speler een gele kaart na grof neerleggen van Pim Veldhuis en dezelfde speler maakte zich even later schuldig aan opzettelijk hands en dat betekende voor de 2e keer geel, dus rood. Voornaamste wapenfeit voor de pauze was de treffer die Stefan Ottink in de 40e minuut. Vanaf links werd een goede TVO aanval met een lepe schuiver in de lange hoek afgerond, 0-1. En nauwelijks 3 minuten later leek de opkomende TVO verdediger Thijn Veldhuis na het uitspelen van drie opponenten de 0-2 te scoren, maar het leer verdween centimeters voorlangs de 2e paal.
  Na de thee wist TVO aanvankelijk niet goed met haar nummerieke meerderheid om te gaan. De Tubanters gaven gas en TVO kon zich vooral zelf verwijten, dat de bal niet op maat bij haar voorwaartsen kwam. De gelijkmaker in de 60e minuut was daar een gevolg van. Na twee corners achter elkaar kon uit een scrimmage de Tubanters de 1-1 scoren onder protest van de TVO verdedigers, die voorafgaand een overtreding hadden geconstateerd. Hoe het ook zij, TVO moest weer vol aan de bak. En werd de gasten een zuivere strafschop door de neus geboord, toen invaller Lars van Lubeek bij een doorbraak duidelijk werd vastgehouden binnen de zestien. Het spel mocht doorgaan en vervolgens werd in de rebound de bal door een Tubanters verdediger met de handen gekeerd. Opnieuw zag de arbiter vanaf ongeveer de middencirkel er geen penalty in… Maar in de 74e minuut was het alsnog raak toen goaltjesdief Stefan Ottink koel raakschoot vanaf rechts, 1-2.
  Na een schot in het zijnet van TVO en weer een corner vanaf links zag Jorn Groothuis kans om de bal loepzuiver ineens fraai in de lange hoek binnen te draaien; 1-3. De ontlading was groot bij de TVO aanhang. De buit was binnen, want het moegestreden Tubanters was niet bij machte om dit wilskrachtige TVO verder te verontrusten. Een nuttige zege derhalve voor de bezoekers, die steeds meer kleur op de wangen krijgen zo halverwege het seizoen.
  Knitto