• Dat was dus twee weken terug even slikken bij Luctor. Nee niet schrikken, want zo erg was die verdiende nederlaag nou ook weer niet. Daarvoor had TVO drie knappe zeges op rij behaald en was richting middenmoot opgestoomd. Maar in het donkere Almelo ging niet alleen met het donkere weer het licht bijna symbolisch uit, ook in de wedstrijd ging bij TVO het licht uit. Meeste aanvallers – op enkele oprispingen na – onzichtbaar en verder veel inschattingsfouten in de andere linies.

    Afijn, vorige week stond tegen RSC de ultieme revanche op stapel. Maar moeder natuur stak hoogstpersoonlijk een spaak in het wiel. Barre weersomstandigheden, competitie afgelast. Vervolgens richtten vele voetbal-ogen zich afgelopen dagen op FC Twente. Na vele weken van onrust, armoedig spel en frustratie barstte de bom in Emmen. Of liever gezegd bij terugkomst van de spelersbus. De verdiende 2-0 nederlaag leidde tot een smakeloze soap, waarin door supporters versus de Twente-staf onverkwikkelijke uitspraken werden gedaan … De wederopstanding van FC Twente gisteravond tegen AZ was indrukwekkend. Een overtuigende teamprestatie met 2-0 winst als resultaat!!

    Gisteren dus de vooruit geschoven partij tussen Reutum en TVO. Waar in de competitieopening destijds TVO een lesje kreeg in effectief voetbal (1-4 nederlaag) had de technische staf van TVO, Danny Ottink en Tonny Sigger, nu een tactiek bedacht om het snelle aanvalspel van de gevaarlijke gastheren in de kiem te smoren. Dat moest dan wel zonder de afwezige Roy en Martijn Leferink.

    Het werd een attractieve partij voetbal met vooral voor de pauze veel evenwicht. Reutum kon enkele keren via snelle counters gevaarlijk uitbreken, maar TVO verdedigde geconcentreerd. Met bekeken combinatiespel zocht TVO de aanval en kreeg ook scoringskansen. Jorn Groothuis zag een treffer geannuleerd wegens vermeend buitenspel en een inzet van Aaron van Laar werd door een Reutum verdediger met de hand getoucheerd. Maar de arbiter van dienst, die overigens een prima partij floot, oordeelde ‘van dichtbij was dit geen opzettelijke handsbal’. Ook Reutum was voor de thee dichtbij een doelpunt, maar na 40 minuten spatte een poeier van 25 meter op de paal uiteen. Na de 0-0 ruststand kon het alle kanten op. Het eerste deel van die 2e helft zette Reutum duidelijk meer druk. De Beckumers moesten terug, waren de regie even kwijt en leken het onderspit te moeten delven . Met veel moeite kon de TVO verdediging het doel schoon houden en mede dankzij enkele knappe reacties van goalie Mike ten Voorde op schoten van dichtbij bleef de stand dubbelblank. Maar er slopen ook bij Reutum slordigheden in het spel, naar gelang de 2e helft vorderde. Terwijl TVO hierop slim anticipeerde en besefte, dat de remise minstens een haalbare kaart zou kunnen zijn. Cyriel Temmink stoomde onvervaard enkele keren op over de linkerflank en zorgde voor aanvallend gevaar. Terwijl Maik Ottink bergen werk op het middenveld verzette en Reutum acties ontregelde. Kortom, nadat de Reutum storm de 2e helft luwde, richtte een karaktervol TVO zich op. Acties van Groothuis en Aaron van Laar smoorden in de Reutum verdediging en na 86 minuten leek de remise aanstaande. Maar via de ingevallen Colin Verberne werd over rechts een goede TVO aanval ingezet. Reutum kreeg de bal niet voldoende weg en via een korte combinatie tussen Maik Ottink en Jorn van Laar kreeg Aaron van Laar de bal voor de voeten. Met een droge schuiver liet hij de Reutum doelman kansloos, 0-1. Behoudens het eerste kwartier na rust viel er op deze winst van het collectief sterke TVO niet eens veel af te dingen. Reutum had zich blijkbaar verkeken op de wilskracht van de gasten. Hulde voor het wilskrachtige TVO. Vooreerst met een knappe 6e plaats op de ranglijst, wat een weelde!

    Knitto