• Er werd vorige week een stevig potje voetbal tentoongespreid op het Beckumer sportcomplex. TVO en WVV34 maakten er als onderlinge noabers een vermakelijke pot van met mannelijk voetbal zonder dat het ontaardde in ‘elkaar naar het leven staan’. Daarom jammer, dat de leidsman enkele keren wederzijds een overbodige kaart trok. Bij TVO liepen wel enkele spelers een lichte kwetsuur op. Maar trainer Harold Oude Veldhuis kan melden dat Martijn Leferink en Jorn Groothuis, normaliter sterkhouders in de achterhoede en aanval, vandaag in de basis kunnen starten. Maar doelman Mike ten Voorde is nog geblesseerd en bovendien is Jorn van Laar een duel geschorst.
  Tel uit je winst, zou je gekscherend kunnen zeggen en TVO in de underdog positie manoeuvreren. Vandaag wordt er aangetreden tegen het Almelose Luctor et Emergo. Dat ook nogal met wisselend succes de competitie begon. Met 4 uit 4 delen de Almeloërs een middenmoot positie. De topscorer is zonder twijfel Mick Schorn met 6 treffers en aan de TVO de schone taak deze rappe trefzekere spits een halt toe te roepen…
  TVO beleefde geen fijne zondag in Almelo. Een waarheid als een koe…
  In de eerste minuut had TVO op 1-0 kunnen staan door een schot van Daan ten Dam. Een aantal minuten later kreeg Roy Leferink een kans vanuit een afvallende bal, echter in de 15e minuut maakte Luctor de 1-0 omdat doelman Jesper Wind de bal niet klemvast had. Op dat moment was TVO echter beslist niet minder. Wederom kreeg Ten Dam in de 20e minuut opnieuw een kans en doelman Wind redde goed op een schuiver van Luctor. In de 30e minuut kreeg Jorn Groothuis na een goede combinatie een scoringskans kans, de inzet ging net naast. Zo’n 4 minuten later waagde Luctor topscorer Mike Schorn vanaf 30 meter een afstandschot en de strakke pegel sloeg pardoes hoog in de touwen, 2-0. TVO trachtte de bakens te verzetten en Groothuis was dichtbij de aansluitingstreffer, maar had de nodige pech in de afronding. Geheel in het beeld van de wedstrijd was Luctor vlak voor rust wél succesvol bij een uitval, zag de TVO verdediging mistasten, wat de 3-0 betekende.
  Na de rust had kreeg TVO nog wel kansen maar werd het rommeliger. Ook Luctor kreeg enkele mogelijkheden, maar TVO keeper Wind was goed op zijn post. TVO bleef het proberen, nam met een op een spelen risico en dat was een kolfje naar de hand van de slagvaardige gastheren. Een snelle uitval betekende 4-0. In de laatste minuut redde Robert Morskieft de eer voor de Beckumers, die ondanks alle inzet niet scherp genoeg waren om de geslepen Almeloërs te verontrusten.
  Al met al dus uithuilen en volgende week opnieuw beginnen tegen Reutum.
  Knitto