• Dat was vorige week bij Borne een groot contrast na de wedstrijd Borne-TVO. Vergeleken bij de vorige uitwedstrijd van TVO bij Borne, die ergens ruim 2 ½ jaar geleden verspeeld werd (door corona pauze!). Toen won TVO ruim met 0-4, toen waren er nadien schouderklopjes en complimenten door de TVO spelers en aanhang. Vorige week was het een duidelijke Bornse zege met 3-1 en was er een bedrukte stemming in het TVO kamp. En in plaats van blijde gezichten en schouderklopjes was op menig mobieltje van TVO spelers en aanwezige aanhang de nieuwe uitslagen en stand in de 3e klasse A bekend. Hetgeen alom met bezorgde blikken werd ingeschat. Want nog steeds moet TVO dus nog één punt binnenhalen. Te beginnen a.s. zondag thuis tegen Avanti. Met enige fantasie en zelfkastijding werd al een vergelijking getrokken; het lijkt de situatie wel zoals bij Heracles, dat zichzelf in de afgrond heeft gekieperd…
  Maar eerst was er zaterdag alle aandacht voor de Champions League finale waar Liverpool en Real Madrid elkaar bestreden en ene Vinicius Júnior de winnende goal maake namens de Koninklijken uit Madrid. Het was smullen tussen ’s werelds besten, waarbij menigeen zijn best deed om ook qua wonderbaarlijke kapsels en tattoo’s zich te onderscheiden. Dat zien we bij de doorsnee TVOer nog niet gebeuren, maar dat helemaal terzijde...
  TVO-Avanti W. dus op de Kruudnhof in Beckum. De Glanerbruggers hebben al een periodetitel op zak. Maar zijn de laatste periode behoorlijk gezakt op de ranglijst. Dat geldt dus ook voor TVO, maar de – van oorsprong – zwart-witte formatie moet nog wél theoretisch dat ene puntje halen….
  Het werd een bemoedigende partij voetbal van TVO, dat nu dan wel er als team voor wilde gaan. Alle perikelen van de laatste weken inzake de interne onrust werden opzij gezet. Met fris en dwingend spel werd druk gezet op de Avanti ploeg, dat zeker niets cadeau wilde doen en stevig weerwerk bood. Jorn van Laar zorgde namens TVO voor het eerste gevaar, maar zijn vrije schop ging over. Uit een pass van Jorn Groothuis kreeg Joost Exterkate een kans, doch hij zag dat een sterke reactie van de Avanti keeper de mogelijkheid neutraliseerde. Avanti counterde met een scherpe aanval, maar uit de corner ging een doelpoging naast. Na 12 minuten meldde Bas ten Dam zich aan het front, maar van dichtbij kon de centrale verdediger van TVO net niet de juiste richting vinden. Na een half uur leverde de hard werkende Robert Morskieft vanaf links een puike voorzet af op de inlopende TVO spits Groothuis, maar die zag zijn inzet met een knappe reflex gekeerd worden door de doelman van de gastheren. En 10 minuten later stoomde Martijn Leferink over rechts op en uit zijn demarrage volgde een prima voorzet op Van Laar die van dichtbij te gehaast over schoot. Vlak voor rust tastte de TVO defensie mis bij een voorzet, maar de Avanti aanvaller schoot in vrije positie de bal over.
  Na de hervatting werd het allemaal een tandje minder. Avanti kon ook aanvallend weinig potten breken tegen de geconcentreerde TVO ploeg, die ook enkele wissels inzette. Onder andere Roy Leferink, Joost Exterkate en later Jorn Groothuis moesten vanwege een blessure en moegestreden het veld ruimen. En de invallers gaven de Beckumer formatie de nodige impuls voor het laatste deel van de wedstrijd. Daarin was Morskieft tweemaal dichtbij een TVO treffer, maar hij schoot in kansrijke positie net naast en miste een kopkans in vrije posititie.
  De bevrijdende, winnende treffer voor TVO viel in de 74e minuut. Het duo Jorn van Laar versus Jorn Groothuis tekende ervoor. Van Laar zorgde voor een afgemeten steekpass op Groothuis die slim was vrijgelopen en koelbloedig de 1-0 liet aantekenen. Zijn laatste wapenfeit op deze zondag voor TVO, maar wel de beslissende!
  Een veelbelovende uitval van Avanti over rechts, waarna de bal in het zijnet belandde, was - over wapenfeiten gesproken - de laatste memorabele doelpoging voor de gasten. Een opgelucht TVO kon, mede door de uitslagen bij concurrerende ploegen onderin – opgeruimd ademhalen; we blijven 3e klasser. En zeker door de manier waarop deze overwinning op Avanti tot stand kwam. Vastberaden en TVO waardig! De opgeluchte schouderklopjes en complimenten onderling waren terug bij het hele TVO kamp.
  Knitto