• Vorige week werden we onaangenaam verrast door de flinke waterhoos in de vroege zondagmorgen. Net toen we ons hadden opgemaakt om dat extra uur vanwege de winterstop te koesteren. En natuurlijk, ons ook op te maken voor de ontmoeting tussen TVO en BSC/Unisson. Maar er ging te elfder ure dus een streep door. Konden we onze volle aandacht richten op de eredivisie-clash FC Twente-Feijenoord. en ook natuurlijk op PSV-Ajax ‘s middags. Ajax sneuvelde met 5-2 zoals bekend en is voor even(?) hekkensluiter. Het kan verkeren, zei ooit ene Bredero! En FC Twente speelde lange perioden hogeschoolvoetbal tegen de Rotterdammers, die vier dagen daarvoor nog excelleerden tegen Lazio Roma, toe maar… De geoliede FC Twente formatie maakte grote indruk, in de gedrevenheid stegen vrijwel alle spelers naar een hoger niveau en Feijenoord moest passen. De Grolsch Veste was opnieuw een niet te nemen hindernis voor de opponent, toch nog steeds de grootste titelkandidaat!
    We keren terug naar 4e klasse B, een hele overstap na de bespiegelingen in het betaalde voetbal. Op de druilerige zondagmiddag toog TVO naar Beltrum, waar het sympathieke VIOS B gastheer was. VIOS B vertoeft in de ‘veilige’ middenmoot, waar TVO naarstig op zoek is naar de eerste driepunter. Er was in de eerste fase weinig opwinding in deze partij waar wederzijds nauwelijks kansen werden uitgespeeld. In de 13e minuut kreeg VIOS de eerste serieuze mogelijkheid toen na slordig balverlies bij TVO achterin uit de counter de bal net naast werd geschoten. Enkele minuten later combineerde TVO een vloeiende aanval uit over de linkerkant en Lars van Lubeek gaf de bal op maat voor aan de opkomende Cyriel Temmink, die jammerlijk te gehaast deze open kans miste. In het vervolg was VIOS twee keer dichtbij een treffer, maar een kopbal en lage voorzet misten doel. In de 40e minuut ontsnapte TVO spits Van Lubeek over links maar zijn harde schot werd door de VIOS doelman gepareerd. Vlak voor rust kreeg eerst de thuisclub via een vrije schop een scoringskans maar de bal werd geblokt. Pal voor het rustsignaal counterde TVO richting het Beltrumse doel, maar de afronding van deze goed sluitende aanval was beneden de maat.
    Na rust was de eerste dikke kans voor de actieve TVOer Van Lubeek, maar hij miste jammerlijk vrij voor de keeper. Bij TVO was de 2e helft Ezendam de vervangende doelman van de zieke Veld. Een afstandsschot van Robert Morskieft miste doel en in de rebound ontsnapte VIOS aan buitenspel maar de spits wist vrij voor keeper Ezendam het doel niet te vinden. Maar in de 65e minuut was het wel raak, toen de TVO verdediging de bal onnodig verspeelde op de doellijn naast de goal. De attente Beltrumse aanvalslinie profiteerde dankbaar van dichtbij, 1-0. Daarna leek TVO snel iets terug te doen en reclameerde na licht vasthouden van TVOer Pim Veldhuis binnen de zestien, voor een strafschop maar de arbiter besliste anders. Jorn Groothuis kreeg hierbij vanwege te heftige verbale protesten z’n tweede gele kaart, dus rood.
    TVO ging ondanks deze numerieke minderheid niet bij de pakken neerzitten.
    In de 73e minuut werd bij een TVO aanval over links de bal breed gelegd en onderschept door Kay Karnebeek. De hangende spits controleerde de bal en liet met een gericht laag schot de Beltrumse goalie kansloos, 1-1. De laatste 12 minuten, plus wel 8 minuten blessuretijd(!) was het hangen en wurgen voor TVO, dat op karakter de remise over de streep wist te trekken.
    Knitto