• Wat was het vorige week toch een week van uitersten voor Oranje. De wereld werd te klein toen het nationale elftal vrijdags na een mazzel 0-2 voorsprong zich in de laatste fase binnen 10 minuten enorm verslikte in Montenegro en met schaamrood op de kaken via een karige remise afdroop. Blunders van jewelste ja. Waar vooral na vreemde wissels in het elftal iedereen als overspannen kippen-zonder-kop door elkaar liep. Toen moest het dinsdags maar gebeuren tegen Noorwegen. Iedereen opgewonden, onzeker en vol adrenaline, inclusief de spelers en godfather Van Gaal (in een rolstoel gezeten…). En het kwam zowaar in de slotfase nog goed na een stroperige partij; 2-0 winst via prima doelpunten…
    Maar nu aandacht voor MVV29-TVO in Harbrinkhoek, ook wel Mariaparochie geheten. Maar dat deert de rechtgeaarde voetballiefhebber allerminst. Je hebt ook een MVV’69 maar die club huist in Marle bij Hellendoorn. Terwijl overigens meerdere clubs hun oprichtingsdatum achter de naam voeren, zoals bijvoorbeeld WVV’34 uit Hengevelde. Maar dat zagen ze bij de oprichting van TVO in 1933 schijnbaar niet zitten en dat is prima zo…
    Onder fraaie herfstomstandigheden werd bij sportpark Frielink afgetrapt. MVV29 is volgens de statistieken een degelijke middenmoter, die vooral verdedigend staat als een huis. Terwijl TVO relatief behoorlijk scoort, maar achterin vanwege wisselende bezetting door blessures nog wel eens steken laat vallen. De wedstrijd ontbrandde aanvankelijk niet. Er was veel middenveldspel met een slordige eindpass maar gaandeweg wist vooral TVO enkele goede aanvalsacties op te zetten. Jorn van Laar had enkele demarrages en schoot kansrijk in het zijnet en ook Roy Leferink zag een schot van dichtbij knap door de MVV goalie gepakt. Uit een counter van MVV in de 14e minuut ging de bal rakelings voorlangs, maar het TVO spel bleef meer dreiging houden. Daan ten Dam, Roy Leferink en in de 34e minuut Jorn Groothuis met een inzet vanaf links zagen hun schoten geblokkeerd, weggestopt, dan wel werd er net over gekopt. Maar in de 42e minuut werd het TVO voetbal surplus beloond. Over rechts gooide Daan ten Dam er een schaartje uit, de MVV verdediger werd overklast en de strakke voorzet vakkundig binnengeschoten door Roy Leferink, 0-1.
    In het 2e bedrijf leek MVV29 aanvankelijk iets meer dreiging in hun spel te leggen. Maar in de afronding was hun spel beneden de maat en TVO keeper Aaron van Laar, (die weer vanwege blessures zelfverzekerd onder de lat stond) kon met de verdedigers zijn doel schoon houden.
    TVO had steeds minder te vrezen van haar opponent, die alleen bij een scrimmage nog dichtbij een tegentreffer waren en ook reclameerden bij een situatie waarbij de bal getoucheerd zou zijn door een TVO verdediger. Maar in de 70e minuut demarreerde Jorn Groothuis over rechts, kwam in vrije positie en schoot onberispelijk de 0-2 in de touwen. En de soep was nog niet op, want TVO bleef het spel controleren en bekroonde de overwinning met een fraaie treffer van Jorn van Laar, die 5 minuten voor tijd op zijn ‘Van Laars’ met een enorme pegel vanaf 30 meter de bal hard in de rechterbovenhoek knalde, 0-3. Een grote opluchting dus voor TVO coach Harold Oude Veldhuis en zijn mannen. De Beckumer ploeg had karakter getoond en mag haar blik richten op de middenmoot. Zeker gezien het programma de komende weken.
    Knitto