• SV TVO en VV Hoeve Vooruit slaan de handen ineen

    Na enkele jaren van samenwerkingsteams gaan de jeugdtakken van voetbalverenigingen TVO en Hoeve Vooruit voortaan verder in de vorm van een algehele samenwerking jeugdorganisatie, een zogeheten SJO. Afgelopen woensdag 19 april maakten de jeugdbesturen van beide verenigingen dit nieuws bekend, tijdens goed bezochte informatieavonden in de kerkdorpen Beckum en Sint Isidorushoeve. De jeugdspelers van TVO en Hoeve Vooruit worden vanaf seizoen 2023/2024 op één hoop gegooid, en samen ingedeeld in teams onder de naam “ZWO’23” - wat staat voor “Zwart Wit Oranje 2023”. Een verwijzing naar de oude én nieuwe clubkleuren, ZWO’23 zal namelijk aantreden in zwarte tenues met witte en oranje accenten.
    De belangrijkste reden voor de uitgebreide samenwerking is het teruglopen van de ledenaantallen. Door de samenwerking te zoeken kunnen de leeftijds- en kwaliteitsverschillen binnen teams klein gehouden worden, wat het spelplezier alleen maar ten goede komt. Ook de sponsoring bij de jeugd wordt in een nieuw jasje gestoken: Teams spelen niet langer met de naam van een bedrijf op de borst, maar met de tekst “Vrienden van ZWO’23”. Bij de ingangen van sportparken ’t Kruudnhof en ’t Meuken komen dan borden te staan met alle sponsoren die behoren tot de Vrienden van ZWO’23.
    Al met al genoeg ingrediënten voor een mooie, sportieve toekomst. Beide clubs hebben alle vertrouwen in deze intensieve samenwerking.