• Even een referaat vooraf. Wat kan een potje voetbal, op welk niveau dan ook, de mens verblijden, opwinden of verdriet geven…
  En al die stemmingen druipen soms af van het wedstrijdverslag dat
  ’s anderdaags in de krant of digitaal in het clubblad verschijnt. En zijn danig gekleurd. Zeker in het amateurvoetbal, waar plaatselijke verslaggevers bij een winnende pot van hun cluppie soms euforisch zijn. Maar bij verlies dan ook hun diepe teleurstelling verwoorden. En schuld wel eens neerleggen bij de negatieve tegenstander, partijdige arbiter of zwaar falen van de eigen ploeg. En dan worden er harde noten gekraakt. Die de spelers bijkans doen ontmoedigen. De teleurstelling in de teksten met cynisme en vol vileine woorden - vaak in herhaling - druipt eraf. Bj sommige scribenten althans. Ach ja, laten we iedereen verder maar in zijn waarde laten, toch?
  TVO speelde gisteren dus tegen koploper Saasveldia en het zou een interessant duel kunnen worden. Bij het nipte verlies tegen Losser vorige week was TVO aanvallend onfortuinlijk en liep bovendien forse gele-kaarten-schade op. Even herpakken dus bij de huidige koploper, dat zou een boost geven.
  Helaas, het kwam er niet van. Op voorhand was TVO al gehandicapt. Doelman Mike ten Voorde ontbrak evenals Jorn van Laar en de geschorste Thijn Veldhuis, terwijl Martijn Leferink, half fit, niet in de basis stond. Op het fraaie sportcomplex in Saasveld was het evenwel goed toeven langs de lijn met fraai nazomerweer. De partij begon evenwichtig met wederzijds aftasten en weinig opwinding. Na een kwartier ontsnapte een Saasveldia aanvaller aan buitenspel, maar keeper Wind van TVO redde fraai. Maar na een half uur raakte TVO spits Jorn Groothuis geblesseerd na een aanvallende actie en moest het veld ruimen voor Maik Ottink. TVO was vervolgens even niet bij de les, leverde de bal achterin in na een hoekschop en de Saasveldia spits profiteerde van dichtbij, 1-0. Op slag van rust nog even opwinding voor beide doelen. Roy Leferink en Joost Extercate zagen een schot net overgaan en door de Saasveldia verdediging geblokt. Terwijl in blessuretijd de thuisclub met een kopbal dichtbij een treffer was.
  Vlak na de hervatting leek de partij beslist. Na een vrije schop van Daan ten Dam leek de bal binnen de zestien duidelijk met de hand door een Saasveldia verdediger getoucheerd te worden, maar de arbiter gaf niet thuis. In de tegenstoot was er in het TVO zestienmeter gebied even contact tussen de spits vd. thuisclub en TVO verdediger. Waarop de scheidsrechter wel naar de penaltystip wees. Geen VAR dus en maar schikken in dat besluit…..
  Na de benutte strafschop was de partij gelopen. TVO miste aanvallend vernuft en had in de opbouw zand in de motor. In de 80e minuut leek eerst TVO kansrijk voor de aansluitingstreffer, maar in een scrimmage werd de bal weggewerkt. De tegenaanval was meteen succesvol en de 3-0 een feit. In de slotfase tekende Pim Veldhuis met een fraai afstandsschot in de linkerbovenhoek voor de 3-1 eindstand. De rug nu rechten, is het devies aan de Beckumers met het oog op de klapper volgende week thuis tegen WVV34.
  Knitto