• TVO laat het op alle fronten afweten tegen een effectief BSC Unisson
  Vorige week moest TVO dus passen tegen Vogido met een 0-2 nederlaag. Het was allemaal net iets verzorgder, meer accuraat (weinig gebruikt woord inderdaad…) wat de blauw-zwarte gasten op de Kruudnhof grasmat legden. En toen het eindsignaal aanstaande was, kwam ook bij Vogido sympathisanten het besef, dat ze door de tussenstand bij Eibergen-BSC Unisson (1-0) wel eens periodekampioen konden worden… Aldus geschiedde! Blij Vogido en een sip kijkend TVO. Toch werd nog even kritisch gefilosofeerd over het besluit van scheidsrechter Simmelink om al in de 7e minuut een strafschop toe te kennen aan Vogido. Hevig betwist, want beelden lieten nadien klip en klaar zien dat absoluut van strafschop geen sprake was. Foutje bedankt… Iets van het paard of die koe in de kont kijken, er zijn smakelijker beelden voor te stellen!
  Nu dus het volgende niet te onderschatten obstakel; op bezoek bij BSC Unisson. Dat natuurlijk na het nét missen van die 2e periode ‘dat lastige’ TVO wel ‘even mores wil leren’… (positief bedoeld grapje…).
  Even tussendoor… het was kommer en kwel voor de Nederlandse vertegenwoordiging in de Europese competitie vorige week. Na Feyenoord werden PSV en Ajax vakkundig uit dat toernooi gewipt… Met name Ajax kwam op alle linies schromelijk tekort.
  Nou, toevalligerwijze kun je het optreden van TVO bij BSC Unisson met die kwalificatie vergelijken; schromelijk tekort kwamen de Beckumers in Boekelo.
  Aanvankelijk had de thuisclub wel meer balbezit zonder echte doelkansen, maar vanaf de 18e miuut begon de malaise voor TVO achterin. Uit een voorzet vanaf rechts werd de bal ongehinderd ingekopt, 1-0. Even later ging een schot van de thuisclub net over, maar dat was uitstel van executie, want 3 minuten later stond de TVO defensie weer te slapen en opnieuw met het hoofd werd het leer ongehinderd hard in het TVO doel gekopt, 2-0. Het onmachtige TVO kon geen vuist maken. Na ruim een half uur was het weer raak volgens hetzelfde recept. Een voorzet van rechts werd door de BSC Unisson spits vrij ingekopt. Na dit derde doelpunt krabbelde TVO even op en legde enkele goede ombinaties op het veld. Dst resulteerde in de 41e minuut in 3-1 na een prima actie van Pim Veldhuis, die zich over rechts vrij speelde en hard in de verre hoek binnenschoot, 3-1.
  Wie dacht dat die TVO oprisping voor betere tijden zou zorgen kwam de 2e helft bedrogen uit. In de 56e minuut gaf de vrije verdediger van TVO zomaar de bal uit een inspeelpass aan zijn tegenstander en dat betekende vrij voor de arme TVO keeper een kansloze missie. Beheerst werd de 4-1 aangetekend. Nauwelijks bekomen van deze treffer was het ‘doelpunt van de dag’ voor de thuisclub. Uit een vrije schop diagonaal vanaf links over bijna 30 meter werd de bal met een fraaie curve hard rechts bovenin doel geschoten via de vingers van de tevergeefs graaiende doelman Veld van TVO, 5-1. Weer met een rake kopbal kon de inlopende BSC Unisson ook nog de 6-1 laten aantekenen zo’n kwartier voor tijd. Daarmee was het pleit allang geslecht, het uiterst effectieve BSC Unisson had geen kind aan TVO, dat duidelijk zijn dag niet had. Dat wordt dus aanpoten om het zelfvertrouwen van de selectie deze week op te vijzelen en ook hopen dat iedereen weer ‘aan boord is’.
  Knitto