• TVO lijdt historische nederlaag bij Vogido
  De competitie nadert zijn einde. Bij de Keuken Kampioen Divisie bekroonde Heracles het seizoen vrijdagavond met de titel en bracht de Almelose fans in vervoering. Terwijl FC Twente in de voorlaatste ontmoeting bij RKC de 5e plaats veilig stelde met een overtuigende 0-5 zege. En zoals dat dan gebruikelijk is, spelers die de laatste weken uitblonken zijn gewild op de transfermarkt. Na Zerrouki zijn oa. de vleugelspitsen in beeld bij andere clubs… Tja, succes heeft zo zijn consequenties!
  TVO moest bij Vogido aantreden en de Enschedeërs moeten nog vol aan de bak om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Bij die overlevingsstrijd in de 3e klasse kijkt men vooral naar concurrenten als Luctor, Vasse en Saasveldia. Interessant is ook de race om de titel; RSC is spekkoper en bij winst op Luctor (bijna) zeker van de titel. Maar als de Rossumse ploeg een steek laat vallen is 2e Pinksterdag nog van belang. Dan komt RSC op bezoek bij TVO voor de laatste wedstrijd en kan bij winst de kampioensvlag hijsen! En juist die 2e Pinksterdag zijn ook de afsluitende festiviteiten in Beckum met de Pinksterfeesten! Vooruitblikkend hierop; wat is er mooier dat RSC bij het behalen van de titel in Beckum direct daarna even een bezoek gaat brengen aan die Pinksterfeesten voor een spontane huldiging? Ach ja, de fantasie neemt soms de vrije loop van een gemiddelde voetballiefhebber… Gewoon eerst vanmiddag voetballen om de eer bij Vogido-TVO!
  Om met de deur in huis te vallen: Dat werd een smadelijke forse nederlaag met ongekende cijfers. Mede TVO supporters vroegen zich in gemoede af, hoe je nog een positieve voorstelling van zaken kunt geven na het uiteindelijke eindresultaat. We doen ons best!
  Het duidelijk verzwakte TVO moest vier basisspelers missen die normaliter het elftal nog enigszins op de been kunnen houden. Stefan, Cyriel, Gijs en Jari hadden afgehaakt wegens blessures. Vanaf de aanvang nam Vogido het heft in handen en schiep zich legio kansen. Door mistasten in de TVO defensie kreeg Vogido na 6 minuten een kopkans, maar Mike ten Voorde redde bekwaam in het TVO doel. Na het openingsoffensief ging TVO er ineens stiekum vandoor over rechts in de 11e minuut. De opkomende Martijn Leferink bediende Kay Karnebeek op maat, de Vogido keeper verslikte zich in de bal en dat betekende 0-1.
  Een beetje de wereld op zijn kop, volgens alle insiders! Na de nodige schermutselingen en afgekeurde goals wederzijds, moest TVO buigen in de 18e minuut. Vogido combineerde soepel door de te trage TVO defensie en dat betekende 1-1. Pim Veldhuis drukte namens TVO vanaf links af met een harde schuiver, maar de bal ging rakelings naast. Tot de rust tussen de 40e en 44e minuut is opnieuw Vogido drie keer op snelheid en combinatievermogen baas over TVO, resulterend in de 4-1 stand. Net voor het rustsignaal schoot TVO spits Daan Koppelman, na terug leggen van de bal, de 4-2 in de touwen.
  Het verhaal van de tweede helft is gauw verteld. Vogido bleef de baas op alle fronten. TVO kon sporadisch uitbreken, maar bleef aanvallend kansloos door slordige aanvoer. Het moet gezegd worden; de weerstand van de Beckumers werd tegen de handige en snelle Vogido ploeg steeds minder. Na enkele goede reddingen van Ten Voorde in het TVO doel soleerde de Vogido spits tweemaal zonder veel weerstand door de Beckumer achterhoede, 6-2. En het pak slaag nam ongekende vormen aan voor TVO door treffers in de laatste 12 minuten. Resulterend in een historische 9-2 nederlaag voor TVO, mooier kunnen we het niet maken (mag je er cynisch aan toevoegen). Nu nog een partij te gaan voor TVO, Pinkstermaandag thuis tegen RSC, dat dan de titel kan pakken!
  KNITTO