• Het was donderdag 12 mei een uiterst memorabele wedstrijd tussen UDI en TVO. Waarin de Beckumers een pijnlijke schrobbering kregen van een ontketend UDI. Gezien de toch precaire situatie waarin TVO zich thans bevindt, is er begijpelijk geen plaats voor ludieke bespiegelingen als inleiding van dit verslag. Zoals na vorige partij tussen TVO en DSVD al gememoreerd werd; zo vertoef je relatief veilig in de middenmoot en vier weken later kijk je bezorgd naar beneden.
  Dat werd dus donderdag jl. nog eens onderstreept.
  Het leek wel alsof UDI zich had vastgebeten ‘in de prooi TVO’. Vanaf het eerste fluitsignaal joeg UDI met opportunistisch spel op de gasten en kreeg meteen dotten van kansen. Een afstandschot werd geblokt en uit een voorzet kon TVO achterin met moeite de bal wegwerken. In de 14e minuut werd de UDI spits goed vrijgespeeld, maar de inzet ging rakelings naast. TVO deed vervolgens wat terug en uit een snelle uitbraak werd Daan ten Dam in stelling gebracht, maar hij schoot van dichtbij op de keeper. UDI bleef in hoog tempo combineren, waar TVO zoekende was en moeilijker openingen vond tussen de linies.
  Halverwege de 1e helft scoorde UDI 1-0; uit een hoekschop kon een vrijgelopen spits bij de 2e paal raak koppen. Voor de thee werden nog enkele TVO kansen verijdeld door misfortuin en te gehaast schieten, waarbij Jorn Groothuis en Jorn van Laar betrokken waren. En ook een vrije schop van Van Laar werd een prooi voor de UDI keeper.
  In de 2e helft van hetzelfde laken een pak. UDI vol energie ten aanval en een timide TVO, dat maar niet in een vast ritme kon komen. In de 58e minuut viel de 2e UDI treffer. Uit een snel genomen vrije schop werd de bal naar voren gedirigeerd, waar de TVO achterhoede de situatie niet goed inschatte. Met een fraaie lob werd TVO doelman Mark Grootte Bromhaar verschalkt en dat betekende 2-0. In het vervolg werd de stemming ietwat grimmiger. UDI trachtte herhaaldelijk verbaal de scheidsrechter te beïnvloeden en was ook niet te beroerd om enkele stevige overtredingen te maken. Hetgeen een drietal gele kaarten tot gevolg had. Wat dat betreft wist TVO zich wel te beheersen. Een pluspunt natuurlijk, maar daar win je geen wedsrijd mee!
  De laatste fase kreeg TVO nog kansen en met name invaller Pim Veldhuis was tweemaal dichtbij een doelpunt, maar schoot te gehaast in en over. In de 80e minuut counterde UDI succesvol en uit een voorzet kon vrij voor het TVO doel 3-0 worden aangetekend. TVO keeper Grootte Bromhaar onderscheidde zich in de slotminuten nog een keer door de bal na een fraai afstandschot uit de hoek te tikken. Het wordt nog spannend onderin met nog vier partijen te gaan. TVO ontvangt zondag LSV, dat thans weliswaar duidelijk hekkensluiter is. Maar ja, zeg het maar…
  KNITTO