• Met nog zeven partijen te gaan stond TVO sinds vorige week op de 8e plaats met 26
  punten uit 19 partijen. En met een respectabel doelgemiddelde van 38-35. Goede score met tamelijk veel tegengoals, (zal een muggenzifter kunnen zeggen!). Maar dus gewoon veilig in de middenmoot van de 3e klasse A. Wat wil een doorsnee-voetballiefhebber-met-een-realistische-kijk-op-het-prestatieve-gebeuren-van-een-kleine-dorpsclub-als-in-Beckum nog meer?
  Om maar eens een - geheel andere - dwarsstraat te benoemen: Daar doet de heisa rond Johan Derksen en zijn ‘giechelnicht’ René van der Gijp niets aan af. Smakeloos geneuzel over de 60er en 70er jaren, waar ze de praatprogramma’s vorige week mee volpropten.
  Zondag 1 mei stond Reutum-TVO op de rol. Waar afgelopen donderdag Reutum thuis eerst nog moest inhalen tegen Borne en met een 2-1 zege op de valreep de volle buit pakte. Bij Reutum uit was het vaak kwaad kersen eten voor TVO in het verleden, oftewel pittige duels om de punten. Maar dat kersen eten is momenteel nog niet aan de orde en ach, we zullen zien hoe het balletje rolt in Reutum tegen de plaatselijke subtopper. Gauw over tot de orde van de dag!
  Het werd een interessant duel tussen beide teams met aanvankelijk wisselend voordeel. De TVO formatie beet zich geconcentreerd en met veel energie vast in de snelle ploeg van Reutum en hield lang gelijke tred. Het eerste half uur waren er kansen voor de Beckumers. Na een pass van Martijn Leferink kon de Reutum keeper redding brengen op de inzet van Jorn Groothuis en na een combinatie tussen Bas ten Dam en Jelle Veldhuis werd rakelings overgeschoten. Ook Reutum was dichtbij een treffer; uit een corner werd van dichtbij ingeschoten, maar TVO doelman Mark Grootte Bromhaar stond op zijn post en in de 25e minuut werd een knap afstandschot van Reutum ook door Grootte Bromhaar gepakt. Vier minuten later werd een vrije schop voor TVO door Daan ten Dam voor de voeten van Jorn van Laar gelegd, maar zijn schot belandde in het zijnet. Ook Pim Veldhuis zag na goed doorzetten over links zijn schot in het zijnet belanden. In de 42e minuut kwam Reutum toch op voorsprong na mistasten in de TVO defensie en uit de kluts kon de Reutum spits vrij inschieten, 1-0. Maar nauwelijks 2 minuten later nam TVOer Robert Morskieft revanche na zijn eerdere slippertje en schoot met een fraaie omhaal 1-1 binnen. Reutum reageerde snel en onverbiddelijk. Op slag van rust troefde de snelle Reutum aanvalsmachine opnieuw TVO af en zette de thuisclub weer op voorsprong, 2-1.
  De eerste vier minuten na de hervatting werden cruciaal voor dit boeiende duel. Uit de eerste de beste TVO aanval werd de doorgebroken TVO spits Groothuis binnen de beruchte lijnen aangetikt. Jorn van Laar belastte zich met de strafschop, maar de Reutum goalie gokte op de goede hoek en keerde de inzet van 11 meter. Nauwelijks 2 minuten later had aan de andere kant de Beckumer verdediging het nakijken na een snelle uitval van Reutum. Uit een weggegeven corner werd de bal slim van dichtbij doorgekopt en was de 3-1 stand een feit. Het energie vretende duel leek hiermee beslist. Een duidelijke handsbal van een Reutum verdediger binnen de zestien werd onder protest van TVO door de scheidsrechter genegeerd, wat geel voor een TVOer betekende. Ondertussen moest ook TVO wisselen vanwege blessures, waarbij vooral het uitvallen van Robert Morskieft zorgen baarde vanwege mogelijk hoofd- of oogletsel. Onderzoek in het ziekenhuis moest uitsluitsel geven. In het vervolg kon het moedig spelende TVO geen vuist meer maken en bij de sporadische tegenstoten ontbrak de kracht in de afronding. Terwijl Reutum via gerichte tegenstoten aanvallend haar effectiviteit kon omzetten in nog twee doelpunten. Doelman Grootte Bromhaar verrichtte in deze wedstrijd prima reddingen, maar de TVO verdedigers waren tenslotte machteloos in de laatste 12 minuten bij twee uitgespeelde aanvallen van de snelle Reutum aanvalslinie, 5-1.
  TVO moest dus duidelijk met deze nederlaag een pas op de plaats maken. Het spelniveau van de zwart-witten was gedurende perioden zo gek nog niet, maar ‘het zat niet mee’. Zo heet dat dan in het voetbaljargon. Reutum gaf een lesje in effectief aanvalsspel.
  Knitto