• Laten we beginnen met het feit dat zondag TVO thuis aantreedt tegen Rood Zwart. ‘By coincidence’ heet dat zo mooi (volgens Google), per toeval dus. Want Rood Zwart is ook onderwerp van gesprek in het Beckumer maandblad BBB van februari. Dat in een terugblik op 1984 – 40 jaar geleden – (!) toen speelde tegen TVO in een memorabele kampioensrace. De opwindende partij kende een 3-2 TVO zege met nadien de berekende beschouwingen van; ‘zee bunt er nog lange nig’ en ‘ik mot’nog zeen…’ En zo was het maar net.
    Het huidige Rood Zwart kent na een stroeve start een ware opleving, getuige de volle winst recentelijk op koploper Sc. Eibergen en Victoria. En heeft zich daarmee opgewerkt richting middenmoot. Maar ook TVO heeft zich zondag jl. door de 5e competitiezege op De Tubanters op een veilig lijkende 6e plaats gemanoeuvreerd. Al met al de ingrediënten, die het oer-cliché bevatten om een interessante ontmoeting tegemoet te zien op de Kruudnhof Beckum. Waar bij TVO nog enkele basiskrachten ontbreken heeft coach Gijs Noltes de zaken aardig op de rit. Wekelijks groeit de homogeniteit in de selectiegroep, die nuchterheid en realiteitszin hoog in het vaandel heeft staan. Na deze belerende wijsheid over tot de realiteit.
    Beide ploegen hadden respect voor elkaar met veel middenveldspel en keepers die nauwelijks voor hete vuren kwamen te staan. Rood Zwart had wel enkele momenten van dreiging, maar doelmand Lars Veld van TVO stond attent te keepen bij enkele uitbraken. TVO spits Lars van Lubeek bracht met slordig inspelen zijn eigen verdediging even in verlegenheid maar met uiterste krachtsinspanning repareerde hij zijn foute inschatting. Een afstandschot van Ties Mulder ging net naast en aan de andere kant stichtten de gasten voor gevaar. Opkomende TVO verdediger Thijn Veldhuis zag de bal uit een diagonale pass net weggekopt worden in de 27e minuut. Voor de rust kwam Rood Zwart nog goed weg, toen de bal pardoes ingeleverd werd bij een TVO aanvaller, maar bij deze vrije kans ontbrak de koelbloedigheid in afwerking van de thuisclub.
    Na de thee begon het te miezeren op het Beckumer sportcomplex en in de veilige tribunes vonden de meeste toeschouwers een droog heenkomen. En zowaar kwam ineens de 1-0 uit de lucht vallen in de 58e minuut. Na een aanval over rechts belandde het leer na een korte combinatie bij Van Lubeek, die koeltjes uit de draai de bal fraai inschoot. In de periode daarna bleef TVO goed via combinatievoetbal druk zetten op haar opponent. Rood Zwart kreeg nog wel een goede doelkans via een kopbal van dichtbij, maar moest verder het initiatief aan TVO laten. Overigens zonder dat de Beckumer voorwaartsen voor veel dreiging konden zorgen. Na 73e minuten was er lange verzorgingstijd nodig vanwege een serieuze blessure voor Mulder. De TVO verdediger moest na eerste behandeling het veld verlaten voor de jeugdige invaller Middelkamp. En ineens was daar 10 minuten later de gelijkmaker voor de gasten. Een voorzet werd op waarde geschat door Daan Extercate, die hard inkopte, 1-1. TVO dacht hiermee minstens een punt binnen te kunnen halen maar kwam in de laatste minuten letterlijk op de koffie. Eerst ontsnapten de zwart-witten, toen uit een vrije schop voor Rood Zwart vanaf wel 28 meter de bal op de paal werd gemikt en een gescoorde treffer uit de rebound vanwege buitenspel werd afgekeurd. Maar in de 90e minuut kreeg het duel toch een winnaar en Rood Zwart was de gelukkige. Het was Bake, die uit een scrimmage voor het TVO doel van dichtbij de bejubelde 1-2 binnenschoof.
    Knitto