• T
    Qatar komt steeds dichterbij. En dat merken we in de pers die breed uitgemeten de kritiek uitsmeert over de vermeende misstanden aldaar. Natuurlijk moet dat bij de emirs en andere hoofddoek dragende schatrijke hotemetoten nog eens ingepeperd worden. Maar ja, deze mega-miskleun; aanwijzing Qatar voor WK voetbal 2022 is al ruim 10 jaar geleden gemaakt. En vorige week strooide een ambassadeur-figuur aldaar nog eens meer zout in de wonden met homo -en andere verboden incl. vrouwen thuis blijven, zoiets dus. Maar ’s anderdaags kwamen van de Qatar regering heel andere berichten!
    Afijn, Dat zagen we donderdagavond nou niet een-twee-drie gebeuren in Vasse waar TVO gast was van de plaatselijke club. Ja, inderdaad een statement waar geen speld tussen te krijgen is…Het gehavende TVO wachtte een zware pot zeker gezien het spelverloop van de laatste drie partijen. Waar TVO steeds een voorsprong verspeelde en in de latere fase toch met lege handen bleef.
    Gijs Noltes is als nieuwe trainer van de Beckumers niet te benijden. Ook in de partij Vasse-TVO had hij zijn manschappen optimaal geprepareerd. Vanaf het begin speelde TVO gedreven, maar miste aanvallend het nodige fortuin. Een kopkans voor Pim Veldhuis werd verijdeld en een vrije schop van Jorn Groothuis smoorde in de muur. Ook Vasse was vervolgens dichtbij een treffer via een kopbal, mar die miste op een haar na doel. Na 35 minuten beproefde Maik Ottink de Vasse goalie met een hard schot, maar de doelman redde knap. Vlak voor rust ging het dan weer mis voor TVO. Jari Sigger, dia al geel had ontvangen, toucheerde de bal via een kaats tussen zijn been en arm. Consequentie was rode kaart na 2e keer geel en strafschop die vervolgens bekwaam werd benut, 1-0. Met 10 man bleef TVO na de thee goed partij bieden en met enkele invallers kon zelfs de gelijkmaker aangetekend worden. Luuk Grashof, in het verleden het ‘enfant terrible’ van de TVO selectie en momenteel in TVO 2 of 3 spelend, was ingevallen en waagde van 35 meter afstand een verwoestend schot. Met een fraaie curve zeilde de bal onbereikbaar langs de verraste Vasse doelman, 1-1. Ook Aaron van Laar maakte het laatste half uur zijn (zoveelste!) comeback voor TVO en een verdiend gelijkspel leek in aantocht voor TVO. Maar geheel volgens het stramien van de laatste weken, moest TVO passen in de laatste fase. Na een uitval van de gastheren kon TVO goalie Tim Kamphuis knap redding brengen. Maar de tot corner verwerkte bal werd opnieuw voorgebracht en nu was de Vasse spits wel doeltreffend en tikte van dichtbij de winnende 1-2 binnen. Jammer was dat in deze mannelijke partij vooral TVO enkele gele kaarten opliep. Wel frustrerend en begrijpelijk dat het bezielende spel van de Beckumers weer geen punt opleverde. En gezien de teneur in het wedstrijdverslag van Vasse waren ze dat feitelijk wel met deze scribent eens! Knitto