• Het is 31 oktober, de competities zijn al weer ruim een maand onderweg. Op diverse niveaus tekenen de krachtsverhoudingen zich voorlopig af. Wie worden de – gedoodverfde – favorieten, wie zal tevreden zijn met die middenmoot positie en wie zal angstvallig moeten vrezen voor die rampzalige degradatie? En ook; welke trainer zit al bijna in het verdoemhoekje of wordt bewierookt vanwege de florissante resultaten? Mark van Bommel kan zijn biezen al kan pakken bij Wolfsburg. Tja, het kan verkeren als je na vijf partijen winst in de Bundesliga koploper bent en er vervolgens een serie achter elkaar verliest… Zou zomaar iets te maken kunnen hebben met gebrek aan empathie, met inleven in gevoelens van anderen, die toevallig een andere mening hebben. Als je dat niet aanvoelt, gaat het botsen. Of je in de grote profwereld vertoeft of bij amateurs, het blijft mensenwerk! Zie ook het ontslag voor Ronald Koeman bij Barca. Hij kon met zijn gemarkeerde formatie ook geen potten breken. Maar genoeg gefilosofeerd nu.
    Laten we ons richten op de wedstrijd TVO-Reutum die zondag jl. werd gespeeld op het Beckumer sportcomplex. Na de partij vorige week bij Luctor, waar TVO veelbelovend begon maar het weer op slagvaardigheid moest afleggen, is een driepunter meer dan welkom! De gasten uit Reutum zijn evenwel een hele kluif en de veel scorende formatie vertoeft bovenin de middenmoot. Bij aangenaam herfstweer waarbij de bladertooi de natuur in volle omvang doet kleuren, werd verwachtingsvol afgetrapt. Het werd gaandeweg een enerverende partij tussen twee ploegen die beide scoringskwaliteiten hebben en verdedigend kwetsbaar zijn onder druk. Zie ook de statistieken.
    TVO zit met een keepersprobleem en derhalve werd een oplossing uit de hoge hoed getoverd. Trainer Harold Oude Veldhuis kon gelukkig beschikken over Aaron van Laar en deze gestopte allrounder had al een verleden als aanvaller én succesvol keeper van TVO 1. De beginfase was het aftasten, een buitenspelgoal van TVO werd afgekeurd en de ontsnapte Reutum spits werd door de uitlopende keeper Van Laar geblokkeerd. Een lob van de opkomende Cyriel Temmink werd door de Reutum goalie corner getikt en uit twee hoekschoppen voor TVO ziet oa. Daan ten Dam het leer over gekopt. Opnieuw is Temmink dreigend na een solo over links in de 32e minuut maar zijn inzet wordt op het ultieme moment geblokkeerd. Toch loon naar werken voor de thuisclub even later als Roy Leferink over de rechterflank op stoomt en zijn voorzet wordt door de vrijgelopen Ten Dam binnen geknald, 1-0. De vreugde was echter van zeer korte duur, want na de aftrap is de Beckumer ploeg achterin even de concentratie kwijt en dat betekende zomaar de 1-1 gelijkmaker. De druiven leken in de eerste fase na rust even heel zuur te worden voor de thuisclub. Eerst was Ten Dam dichtbij een TVO treffer maar vanaf links trof hij het zijnet. Drie minuten later legde het snelle Reutumse aanvalstrio de Beckumer verdediging in de luren en scoorde 1-2. Jorn van Laar toonde vervolgens op een dieptepass weer eens zijn kwaliteiten als killer en liet de Reutum goalie kansloos, 2-2. Maar opnieuw sloeg Reutum terug in de 66e minuut. Uit een scherpe voorzet van rechts zeilde bal met een curve zomaar rechtstreeks in de verre hoek en doelman Van Laar keek er verbaasd naar… 2-3.
    TVO ging evenwel niet bij de pakken neerzitten. Soms met lange ballen en soms met uitgekiend combinatiespel werd druk gezet op Reutum dat steeds meer fouten maakte. De onvermoeibare Temmink stelde Roy Leferink in staat om koelbloedig de 3-3 binnen te schieten. Joost Extercate kon in de laatste fase zijn stempel op de wedstrijd drukken. Eerst stelde hij met een lange pass de ingevallen Jorn Groothuis in staat om de 4-3 aan te tekenen. En de bekroning viel in de 90e minuut, toen Extercate met een meesterlijke lob over zo’n 35 meter de Reutum doelman kansloos liet. Gepaste vreugde en vooral opluchting in het TVO kamp nadien. De eerste zege was in de pocket en vooral de manier waarop dat karaktervol werd bewerkstelligd, gaf de burger moed. En de opmerking; “we speelden op een erbarmelijk slecht veld” zoals stond opgetekend in Tubantia, kwam inderdaad van de verliezende coach van Reutum….
    Knitto