• Het coronaspook blijft maar zweven boven de samenleving en het voetbalgebeuren. Want vorige week zijn de regels weer verscherpt. En amateurvoetballers zouden bijkans onmogelijk hun geliefde sport kunnen beoefenen. Maar na brede verontwaardiging op alle fronten werd dan de stringente beknotting versoepeld. Trainingen en wedstrijden kunnen toch zonder overdreven rompslomp vooraf doorgang vinden. Tsja, het wordt de ware liefhebber niet gemakkelijker gemaakt!
  Laten we ons snel richten op de actualiteit.
  Vorige week speelde TVO een bemoedigende partij voetbal tegen Reutum. Na tweemaal achterstand werden de zaken rechtgetrokken in het laatste half uur. Daarbij viel vooral de vastberadenheid te prijzen. Waar Reutum slordigheden aaneen stapelde en achterin mistastte. scoorde TVO driemaal en boekte de eerste bejubelde overwinning.
  TVO ontving zondag De Tukkers, dat tot nu toe de ongeslagen koploper is. En in een realistische beschouwing vooraf kun je, gezien het verschil in doelsaldo, deze wedstrijd zeker voor TVO als een stevige klus beschouwen. Vooral verdedigend staat de Alberger ploeg als een massief bouwwerk. Naast de aanvallende inbreng van de man met hoofdklasse reputatie Sjoerd Visschedijk.
  Om maar met de deur in huis te vallen, alle goede bedoelingen en afspraken ten spijt, was in het eerste bedrijf het niveau van het TVO spel duidelijk onder de maat. De Tukkers had voortdurend het initiatief en TVO liet het apathisch gebeuren.
  Schijnbaar onder indruk van de dreigende wolkenmassa, regenbogen en vervolgens langdurige buien die het veld zwaar bespeelbaar maakten. TVO hield het -symbolisch (!)- nog droog tot de 15e minuut . Een afstandsschot van de Albergenaren gaat net over maar een minuut later was het wel raak. Een snelle uitbraak over links, subtiel een-tweetje in de voeten van de vrijgespeelde Visschedijk en die schiet onberispelijk de 0-1 in de touwen. De Tukkers blijven de partij controleren, ook al omdat TVO in de passing vanuit de verdediging geregeld de bal zomaar inlevert. De tweede treffer krijgen de gasten in de schoot geworpen, toen uit een vrije schop van 35 meter afstand de bal via een curve zomaar laag in de rechterhoek verdwijnt en de TVO doelman Wind verkijkt zich op de situatie. Onder ‘de hoos van regen’ leek de partij in de 40e minuut een wending te krijgen, toen TVO een strafschop claimde na neerleggen van een aanvaller binnen de beruchte lijnen. Maar tot grote verbazing van beide partijen besloot de arbiter na enige discussie deze overtreding te overrulen en gaf een vrije bal aan de Tukkers….
  Het moet gezegd worden; de TVO formatie moet zich de schrobbering van trainer Oude Veldhuis hebben aangetrokken. Na rust komt er na enkele wissels meer elan en wilskracht in de ploeg. Pim Veldhuis schiet kansrijk in het zijnet en een aantal corners zorgen voor overwerk van de Tukkers verdedigers. Tussendoor zorgen venijnige counters van de gasten voor gevaar. Maar TVO blijft het proberen en test met schoten en intikkers van dichtbij vooral de Tukkers keeper, die met verve de nul vasthoudt met prima reflexen. Na een goede actie in de slotfase van Jorn Groothuis met een lobje en voorzet legt hij de bal pasklaar op het hoofd van Maik Ottink. De opkomende TVO middenvelder kopt onberispelijk de 2-1 in de touwen. Maar dat was het dan. TVO liet het voor de pauze allemaal lijdzaam gebeuren en was nadien niet bij machte om de koploper minstens een punt af te snoepen.
  Knitto