• Het gaf afgelopen week weer veel opschudding in de wondere voetbalwereld. Waar FC Twente bij Vitesse de winnende treffer - in blessuretijd - geannuleerd zag worden door de VAR (millimeterwerk!). Vervolgens ging bij Ajax de kogel door de kerk na de (zoveelste) zeperd thuis tegen het nietige Volendam. De karige 1-1 remise betekende exit voor trainer Alfred Schreuder en dat mag je een hard gelag noemen. Want de toch nog steeds talentrijke Ajax selectie moet vooral zélf de hand in eigen boezem steken. Heet van de naald dan; FC Twente remiseerde vanmiddag thuis tegen Feijenoord. Een pittige pot, wisselende kansen en Robin Pröpper die bij een onbedoelde handsbal-situatie geen penalty tegen kreeg. Mazzel dus. Het blijft derhalve na deze boeiende remise een spannende situatie bovenaan in de Eredivisie….
    Na deze belerende tekst richten we ons op het geplaagde TVO, dat al weken, nee maanden snakt naar een of meer wedstrijdpunten. Na de verwondering dat het vaak -na onfortuin- weer misloopt op enig moment wordt echter snel de realistische conclusie getrokken dat bij TVO op de keper beschouwd pure klasse ontbreekt om wekelijks de benodigde punten te sprokkelen. Tegen dat licht bezien zijn er momenteel complimenten voor de instelling en goede teamgeest bij de TVO hoofdmacht. Hoe paradoxaal dat ook klinkt, maar volgend jaar waarschijnlijk 4e klasse spelen, lijkt realiteit te worden.
    Vandaag komt Vogido op bezoek in Beckum. De nummer 9 uit Enschede op de ranglijst bivakkeert aldus op de rand van de brede degradatiezone!
    Het verhaal is in feite gauw verteld; TVO had na een bemoedigend begin weinig in te brengen tegen de blauwhemden uit Enschede, die afgelopen seizoen uit de 2e klasse waren gedegradeerd. Wat de krachtsverhouding betreft was deze wedstrijd een soort kopie van de ontmoeting vorige week bij RSC, waar de geplaagde TVO formatie ook een 0-5 nederlaag moest incasseren. Vogido had even de handen vol aan een gretig TVO, maar kon na ruim een kwartier de score openen. Uit een pasklare voorzet werd de bal secuur ingekopt door een Vogido spits, 0-1. Nog voor de thee werd de TVO verdediging weer eens in de luren gelegd en de uitgespeelde kans prima door Vogido verzilverd; 0-2. Na de rust was het een gelopen race. De TVO voorwaartsen konden ondanks moedige pogingen de Vogido verdediging nauwelijks verontrusten. Na de doelpunten die het scorebord op 0-3 en 0-4 zetten, moest TVO na drie eerdere wissels verder met tien man door een blessure van Martijn Leferink. Door dat extra gemis achterin van deze sterkhouder kon TVO helemaal geen potten meer breken. In die laatste fase kon Vogido dan ook gemakkelijk de niet mis te verstane eindstand van 0-5 op het scorebord zetten. Zondag gaat TVO op bezoek bij lijstaanvoerder MVV29, gewoon moed houden natuurlijk. Maar het zou wel eens een kat en muis spelletje kunnen worden…
    Knitto