• Tsja, er was geen woord Spaans bij in het verslag vorige week na de ontmoeting Bentelo-TVO. Toen de Beckumers, ondanks lang en moedig verzet, het hoofd moesten buigen tegen Bentelo. Dat dichttimmeren van de defensie gedurende 90 minuten is al wekenlang de achilleshiel. En aangezien voorin de nodige munitie door pijntjes en andere oorzaken ontbreekt, wordt er maar mondjesmaat - tot helemaal niet – gescoord. Een beetje wrange conclusie, maar na drie nederlagen op rij is de veilige marge richting klassen-behoud bijna ‘opgebruikt’! Er moeten nog 3 punten bijkomen. Zondag 28 april komt Sc.Overdinkel (25 punten) bij TVO (28 punten) op bezoek. Een cruciaal
  duel dus waarbij één punt een minimale vereiste is.

  Dankzij kundige informatie van 1e elftalspeler Jelle Mulder kan uw vaste scribent Knitto onderstaand ‘ooggetuige’ verslag toch aan u presenteren!
  Zoals gezegd: Beide ploegen staan gezien de ranglijst stabiel in de middenmoot. Het gat met de onderste 4 (nacompetitie) is echter nog niet groot genoeg om te mogen spreken van een “veilige” stand. Beide ploegen moeten “gewoon” nog aan de bak dus!
  Dan over naar de wedstrijd. De eerste helft begon zeer vermakelijk voor de neutrale toeschouwer. Het spel vloog heen en weer, met veel kansen aan beide zijden. Het was Sp. Overdinkel dat enkele minuten na het eerste fluitsignaal al stuitte op een goed uitgekomen Lars Veld. Het antwoord van TVO volgde in minuut 6, nadat Kay Karnebeek goed doorzette en Jorn Groothuis bereikte, die op zijn beurt de bal vrij voor goal in kon schieten, 1-0. Als gezegd vloog het spel heen en weer, want nog geen minuut later was het, na geklungel in de Beckumse achterhoede, alweer 1-1. Nog voordat 10 minuten speeltijd op het scorebord stonden, hield de Overdinkelse doelman zijn doel schoon na een goede actie door de as van Robert. Minuut 17 werd dan toch het verschil in doelpunten uitgedrukt, nadat Jasper ten Dam een vrijgelopen Kay Karnebeek over links bereikte. Laatstgenoemde blijft rustig voor de goal, en schuift de bal langs de doelman in de verre hoek, 2-1. Overdinkel legde de nodige energie in de wedstrijd en wist met name vanuit de lange bal gevaarlijk te worden. Enkele kansen gingen in het restant van de eerste helft vlak over of naast het doel. Net voor de thee werd een vrije bal vanaf het middenveld dan toch benut, nadat de bal ongelukkig tussenin de TVO verdediging viel. De mannen zochten de kleedkamer op met een 2-2 stand.
  TVO kwam goed uit de kleedkamer en nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. Overdinkel had hier voetballend weinig antwoord op. In minuut 56 werd een corner in twee instanties ingebracht vanaf de zijkant, waarnaar Maik Ottink terecht de 3-2 tegen de touwen kopte. Overdinkel bleef sporadisch gevaarlijk met onder andere cornerballen en goed ingebrachte vrije trappen vanaf het middenveld. We schrijven minuut 72 als Cyriel Temmink van achteruit aan zijn demarrage begint. Hij slalomt het hele middenveld over, passeert vervolgens de verdedigers alsof ze er niet staan en blijft vervolgens koeltjes oog-in-oog met de doelman, 4-2. Als diezelfde keeper twee minuten later voortijdig mag gaan douchen wegens het neerleggen van een doorgebroken Daan Koppelman, is de wedstrijd gespeeld. In het laatste kwartier krijgen zowel TVO als Sportclub Overdinkel nog kansen, welke allen onbenut blijven. TVO pakt terecht drie belangrijke punten voor het einde van het seizoen. Wegens Bevrijdingsdag is er geen competitie aankomend weekend, waarna op zondag 12 mei de uitwedstrijd tegen UDI op zich wacht. Dat ws dus toch even opgelucht ademhalen voor TVO na drie nederlagen op rij. Het was tegen Overdinkel niet altijd even groots maar nu dan toch de volle buit én veilig gespeeld. En ook; ondanks enkele enkele steken die de defensie liet vallen, werd nu 4 x gescoord, ook niet verkeerd!
  Knitto