• Vorige week na afloop van Saasveldia-TVO was er een tweestrijdig gevoel bij veel TVOers. Met 3-1 verloren, feitelijk nogal gemakkelijk de punten weggegeven en aanvallend gekortwiekt door blessures en gemis aan scherpte. En 1 punt uit 3 partijen, weliswaar tegen de huidige koplopers, houdt ook niet over… Maar de vorige TVO trainer Danny Ottink repte nadien op het zonovergoten terras bij Saasveldia over een bijna vergelijkbare situatie 3 jaar geleden. TVO was debutant in de 3e klasse en begon nogal onwennig in die competitie. Na 5 partijen één -verrassende- overwinning en vier nederlagen, 3 uit 5 dus… Om vervolgens de rug te rechten, balans te vinden op het veld en probleemloos boven de middenmoot in de competitie te eindigen. Saillant detail; toentertijd in punten gelijk met de tegenstander van deze middag. De groen-gele noabers van WVV’34, die overigens ook nu nog maar op 1 punt staan. Daar staat overigens nog wel het restant van de gestaakte partij tegen Reutum op de rol, waarin WVV een riante 4-0 voorsprong heeft. Nog even uit het geheugen opgediept; de laatste ontmoeting in Beckum tussen TVO en WVV34 eindigde 2 jaar geleden na een spannende pot in 3-3. Waar Jorn Groothuis vlak voor tijd eeuwige roem had kunnen schrijven. Maar zijn snoeiharde schot in de rechterbovenhoek werd voortreffelijk door de WVV goalie uit het doel getikt. Maar dat was toen, we leven nu in het heden.

    De TVO selectie is in principe weer vrijwel wedstrijdfit. Om 14 uur wordt afgetrapt op het Beckumer sportcomplex na een stemmig knalvuurwerk bij de opkomst van de spelers . De gemoederen lopen al meteen op na de eerste minuten. De scheidsrechter van dienst geeft een vrije schop aan WVV op zo’n 30 meter van het doel. Na enig gediscussieer moet tweemaal de vrije schop worden overgenomen wegens niet afstand nemen en gemekker hetgeen dan al leidt tot tweemaal geel voor TVO. De druiven zijn meteen zuur voor de gastheren als in 3e instantie de bal trefzeker in het TVO doel verdwijnt., 0-1. WVV34 neemt het initiatief en na een fout van Thijn Veldhuis achterin krijgt een WVV spits de kans om de 0-2 te scoren maar mist deze mogelijkheid. Een meevaller in de 24e minuut voor TVO, als een voorzet vanaf links pardoes door een Hengevelder verdediger tot corner wordt gekopt en uit die hoekschop is Roy Leferink attent om de half weggewerkte bal in doel te schieten, 1-1. Tot de rust nog enkele memorabele feiten. Martijn Leferink wordt na een half uur grof onderuit geschoffeld hetgeen terecht geel voor de WVV verdediger betekende. Daan ten Dam ontsnapt over links, maar zijn inzet wordt gestopt en in de 44e minuut op slag van rust wordt het toch 2-1 na een wonderbaarlijke situatie. Uit een TVO voorzet van links zeilt de effectvolle bal voor doel, waar de doelman van de gasten zich verkeek op de situatie en het leer in 2e instantie pardoes in het doel caramboleerde na een kopbal van Daan ten Dam, 2-1.

    Mooi was een commentaar van een Hengevelder supporter toen hij in de rust voorbij liep langs de tribune met de scherpe opmerking; “wie sprekt meka tmet nog wa”. En zo was het maar net…. Want na de thee was WVV34 het eerste deel de bovenliggende partij . Nadat een inzet van een WVV spits met een ultieme sliding werd genivelleerd in de 48e minuut was het even later wel raak. Remie Leferink was vrijgelopen en kopte uit een voorzet de 2-2 binnen. Toen 5 minuten later rechtstreeks uit een corner vanaf links de bal via een wonderbaarlijke curve via de mistastende TVO doelman in het net verdween leken de rapen gaar voor de thuisclub, 2-3. Door de druk op de wedstrijd werd het allengs louter een fysiek gevecht met onderbrekingen, blessures, veel gele en een rode kaart en opwinding op het veld en op de tribune. Waarbij de arbiter enkele keren – volkomen ten onrechte - een vlagsignaal vanwege buitenspel negeerde. Met kunst en vliegwerk werd wederzijds het doel schoon gehouden en het paste volkomen in de wedstrijd dat een - ook weer omstreden - strafschop aan TVO werd toegekend vanwege hands binnen de zestien meter. We schrijven de 80e minuut, Joost Extercate hield het hoofd koel en schoot vanaf 11 meter de 3-3 in de touwen. In het verslag van Tubantia kwam nog ‘een aap uit de mouw’. Door een list behoedde Leferink van WVV een teammaat voor een (2e) gele kaart nav. de benutte handsbal/penalty…
    Ach ja, toen de rook was opgetrokken was het weer net als vroeger dus. Een 3-3 remise na een verhitte strijd waarin vriend en vijand zich toch konden vinden.
    Knitto