• Toch maar eens enkele positieve zaken belichten inzake het veelbesproken WK voetbal in Qatar. Wat mij tenminste opviel bij de wedstrijden in de eerste week.
    Dat was het daadwerkelijk bijtrekken van alle tijd dat het spel werd stilgelegd vanwege (gespeelde) blessures, schwalbes, tactische wissels in de laatste minuten en lange discussies met de arbitrage, secuur werd bijgehouden. Met lange verlengingen na 90 minuten tot gevolg. Enkele keren tot wel 15 minuten blessuretijd(!) en zo ook in de partij Senegal-Nederland, waar Klaassen in de 99e minuut 0-2 scoorde. Ook positief kun je noemen, dat bij corners – na waarschuwingen door de arbiter – dat eeuwige ‘gehang’ voor de goal, elkaar naar beneden trekken etc. nu dan toch (soms!) gesanctioneerd werd met een strafschop. Ook opvallend; Duitsland wordt bij de neus genomen door Japan, 1-2, een aftakelend België bij diezelfde neus door Marokko 0-2 en Costa Rica beleeft de wonderbaarlijke wedergeboorte na winst op Japan. Alsjeblieft….
    Maar we komen er niet onderuit. Over tot de orde van de dag in de 3e klasse. Waar TVO bij AvantiW moest aantreden om eindelijk maar eens een cijfermatig gunstig resultaat te bewerkstelligen…. Dus ook de 2e helft proberen om eventuele schade te beperken. De gemankeerde Beckumer selectie – een flink aantal basisspelers ontbrak – beet zich aanvankelijk vast in de snelle formatie van de thuisclub. Avanti creëerde wel gevaar via de zijkanten, maar TVO hield stand. Ook al omdat de Enschedese voorwaartsen slordig in de afwerking waren. Maar na een half uur werd de druk groot in het TVO strafschopgebied. Een gekraakt schot belandde in het zijnet en Cyriel Temmink wist een grote Avanti-kans te elimineren. En na miscommunicatie bij TVO achterin was de thuisclub weer kansrijk doch faalde. Maar na 35 minuten werd de ban gebroken, toen uit een hoge voorzet van rechts de spits van de thuisclub knap inschoot, 1-0. Tim Kamphuis redde nog met een prima reactie op een inzet en het was aan de onzorgvuldigheid van Avanti te danken dat met het rustsignaal de score slechts 1-0 bleef. Want na hands bij TVO achterin werd in de 43e minuut een strafschop aan de gastheren toegekend, die knap door Kamphuis werd gekeerd. Na de hervatting werd de tegenstand van de murw gespeelde gasten allengs minder. Resulterend in doelpunten in de 49e, 54e en 65e minuut, stand op scorebord 4-0. Waarbij enkele fraaie, rake afstandschoten te noteren vielen. De TVO verdediging moest verder het antwoord schuldig blijven op de behendig spelende Avanti formatie. En de score liep via een eigen doelpunt van TVO op naar de 7-0 in de 88e minuut, waarmee de alleszeggende eindstand werd bereikt.