• Dat werd aan het slot van 2023 dus nog een mooie opsteker voor TVO. Met de 2-2 remise tegen Bentelo en 2-1 winst op BSC Unisson werd deze nuttige meevaller gretig in de zak gestoken. Met alle kopstootje en balorigheidjes aan het einde van het opwindende jaar inzake grote politieke onrust wereldbreed en brede wateroverlast in West Europa hadden wij Hollanders het relatief aardig voor elkaar met de gepast genomen maatregelen inzake opvang van overtollig water. In het betaalde voetbal werd door menige profclub uitgeweken naar warmere oorden ter voorbereiding op de herstart van de competitie. Memorabel was gistermiddag de (sub)topper tussen FC Twente en AZ. Waarbij een degelijk opererende thuisclub ons trots maakte met een verdiende 2-1 zege
    In deze aanloop naar de eerste voetbalbeschouwing van 2024 wil ik nog even een mening geven over ‘ons’ TVO voetbal. Het is met meer controle achterin, behoedzaam in de opbouw en aanvallend meer rendement met verschillende (opkomende) mensen. Dat wordt onderstreept door de cijfers. Waarbij TVO begon met een remise en twee nederlagen, staat thans TVO met 13 uit 10 op de 7e plaats en bij winst op UDI in de volgende inhaalpartij -in de 2e periode- zomaar met 7 uit 3 op een gedeelde 3e plaats. Het is maar hoe je het bekijkt. Kan TVO zondag as. een keer volledig aantreden tegen UDI, dat de punten overigens ook broodnodig heeft?
    Het heeft er lange tijd onzeker uitgezien over het doorgaan van deze wedstrijd zondagmiddag. Maar om 14 uur werd er afgetrapt op het TVO complex. TVO speelde behoedzaam in de openingsfase en liet UDI onbedoeld in het spel komen. Wel waren de betere kansen voor de thuisclub. Na 10 minuten tekende Jorn Groothuis na goed druk zetten voor een doelkans, maar de UDI goalie bleef de baas. Pim Veldhuis werd zo’n 10 minuten later na een actie over links fors onderuit geschoffeld maar de UDI zondaar kwam er met geel genadig van af. Ook Robert Morskieft kon na een pass van Veldhuis afdrukken maar opnieuw was de UDI sluitpost winnaar. Bij een van de sporadische uitvallen van UDI ging een vrije schop naast, maar op slag van rust werd een lange bal van UDI niet goed door de TVO defensie op waarde ingeschat en pardoes over de keeper in het net gedeponeerd.
    Er werden in de TVO kleedkamer stevige woorden gewisseld, want ‘het moest scherper en beter’. Resulterend in een meer open wedstrijd na de thee met kansen over en weer. Jasper ten Dam kreeg na een aanval over links een beste kans en via een uitbraak van UDI belandde de bal op de paal. Een schot van de ijverige Cyril Temmink vliegt net voorlangs, terwijl UDI bijna profiteert van geklungel in de TVO defensie. Een kwartier voor tijd scoort Temmink de verdiende 1-1 met dank aan de weifelende UDI keeper. Tussendoor had Stefan Ottink nog tweemaal de UDI keeper zonder succes beproefd. Het steeds meer irritante UDI, zowel op het veld als op de bank, kwam in de 77e minuut op achterstand door een penalty, die na een overtreding op Morskieft onberispelijk werd ingeschoten door Temmink, 2-1. En vier minuten voor tijd trok de scheidsrechter een rode kaart voor een UDI speler na herhaaldelijk commentaar. Opmerkelijk was de wissel van Groothuis voor jeugdspeler Daan Veldhuis en de 16 jarige TVO middenvelder speelde met verve zijn slotminuten in de Beckumer hoofdmacht. TVO, dat nog steeds niet op volle oorlogssterkte kon opereren, mag tevreden terugkijken op deze lastige pot met UDI. Het was niet glanzend, maar de volle buit binnen en plek in de (relatief) veilige middenmoot geeft voldoening.
    Knitto