• Een uiterst gedenkwaardig laatste half jaar ligt achter ons. Corona stuurde alles grondig in de war. Na driekwart competitie werd het voetbalseizoen abrupt afgebroken. Met voor TVO een meevallende balans. Het debuut in de 3e klasse eindigde op de gedeeltelijke 5 plaats.
    Vandaag begon de nieuwe competitie na enkele redelijke resultaten in de oefenperiode van TVO. En met enkele mutaties in de selectie, waarin naast Nick Ottink de veel scorende Aaron van Laar ontbreekt. Het 2e seizoen in de 3e klasse zal daardoor voor TVO een extra uitdaging zijn, met het knappe resultaat van het afgelopen voetbaljaar in ogenschouw nemend.

    Gisteren werd in het zonnige Borne afgetrapt en vanaf het eerste fluitsignaal was TVO de bovenliggende ploeg. Al snel werd duidelijk dat de Beckumer formatie meer voetbalgogme had. Via geslepen combinaties werden de gastheren onder druk gezet. Enkele corners en een uitgespeelde kans sorteerden nog geen effect. Behoudens een enkele kans voor Borne, waarbij een schot net over de lat scheerde, was de dreiging van de geelhemden nihil. Na ruim een kwartier viel dan de eerste TVO goal na een aanval uit het boekje. Na een snelle combinatie over drie schijven belandde de bal bij Jelle Veldhuis die de bal breed legde op Jorn Groothuis die beheerst 0-1 binnentikte. TVO bleef gevaarlijker en in de 32 minuut demarreerde Martijn Leferink weer eens over rechts. Met een ultieme poging wist hij de bal toch pasklaar voor te zetten en de inlopende Roy Leferink schoot keihard raak, 0-2. Enkele minuten later was het weer bingo, toen een schot van een TVO aanvaller half werd gekeerd. De afvallende bal was een prooi voor de opkomende Cyriel Temmink, die met een laag schot de Bornse keeper kansloos liet en 0-3 in de touwen joeg.
    Met deze ruststand zat TVO op rozen. Het verwachtte Borne offensief na de thee mocht geen naam hebben en de Beckumer defensie gaf nauwelijks een kans weg. Het spel werd wat rommeliger maar TVO bleef gecontroleerd rond spelen en was bij de tegenstoten gevaarlijker. Dat resulteerde in de 80e minuut in de 4e treffer. Na enkele goede wissels door TVO jeugdspelers was het de net ingevallen Lars van Lubeek die ontsnapte en na de fraaie steekpass van de jeugdige Pim Veldhuis vrij voor de Bornse keeper werd gezet. Deze werd koel omspeeld en Van Lubeek tikte beheerst 0-4 binnen onder de keeper door.
    Tevredenheid en opluchting nadien bij de TVO ploeg en Beckumer aanhang. Een voorspoedige competitiestart was een feit en vooral; de TVO formatie leverde een puike teamprestatie af. Dat geeft vertrouwen met het oog op de toekomst.
    Knitto