• Die vreemde machten bij het voetballen, dat onvoorspelbare gevecht om de bal, je kunt er een boek over schrijven. Die verzuchting zal TVO trainer Gijs Noltes na afloop zeker ook beaamd hebben. Na zo’n overtuigend begin nadien de regie uit handen geven, daar worden ze bij TVO niet vrolijk van.. Dat waren de nogal zure teksten aan het eind van het wedstrijdverslag van LSV-TVO vorige week. Ach, je kunt niet alles hebben; zou ook gekund hebben, maar dat doet de waarheid geweld aan. Mijn intuïtie zegt; verder niet nakaarten. En de blik richten op het sportgebeuren anno zondag 14 april. Waar de Rotterdam marathon werd gelopen met als Nederlandse winnaar Abdil Nageey.
    En Super Sunday bij TVO nadrukkelijk gevierd werd; volle bak bij het Geertman pleintje en TVO kantine. Met het nakaarten over alle TVO prestaties die dag. Dat leverde onder een stralend zonnetje veel gezelligheid en gespreksstof op…
    Dan de wedstrijd TVO-De Lutte, die vanwege een schijnbaar misverstand in de communicatie pas om 13.20 uur begon, waar de scheidsrechter meende dat de wedsrijd om 14 uur ipv. 13 uur zou aanvangen. De eerste oprisping was van De Lutte, dat de bal uit een vrije schop net voorlangs zag gaan. Kay Karnebeek was dichtbij een treffer namens TVO, maar zag zijn schot over links geblokt. Toch kwam TVO op 1-0 in de 10e minuut. Uit een goed combinatie werd Stefan Ottink in stelling gebracht en hij liet met een strak schot het net bollen, 1-0. Robert Morskieft raakte na een duel geblesseerd en de TVO controleur moest zich later alsnog laten vervangen. Niet veel later werd de TVO defensie overspeeld, toen De Lutte na een uitval over rechts de vrijgelaten spits vond die dankbaar de gelijkmaker scoorde, 1-1. In die fase bezondigde TVO zich nogal aan foute passes. Maar in de 24e minuut was het toch raak, toen de slimme Karnebeek werd gelanceerd, alleen op doel leek te gaan en onderuit werd gehaald binnen de zestien. De strafschop werd vakkundig benut door Jorn Groothuis., 2-1. Pim Veldhuis was na een goede soloactie dichtbij een treffer en ook De Lutte voorwaartsen waren dichtbij een doelpunt. Jasper ten Dam kon namens TVO niet resoluut afdrukken met een te zachte schuiver. Opvallend was ook, dat bij TVO in de opbouw geregeld de accuratesse ontbrak in de opbouw, Waarbij enkele keren nogal wild de bal over de zijlijn werd geknald.
    Na de hervatting was één spelmoment bepalend voor het eindresultaat. In de 53e minuut werd een Lutter speler op rand zestien door de mangel genomen door Stefan Ottink de TVO spits. Dit vergrijp van vasthouden werd wel zwaar gesanctioneerd. De arbiter meende meteen rood te moeten geven… Groothuis stichtte nog gevaar met een vrije schop, maar met tien man kon TVO het vervolgens niet bolwerken. Enkele gele kaarten voor futiliteiten zorgden daarnaast voor irritaties op de TVO bank. Ook door het uitvallen van sterkhouder Cyriel Temmink werd de nog overgebleven aanvallende dreiging van TVO vrijwel nihil. Uit een aanval over rechts had de thuisclub het tij nog kunnen keren, want de ontsnapte Karnebeek legde over rechts de bal secuur op de voet van de meegelopen Groothuis, maar diens inzet scheerde de linkerpaal. Vlak daarop leek het pleit beslecht, toen Roord van De Lutte met een hard schot via onderkant lat en paal de bal in het net deponeerde, 2-2. En de gasten pakten een kwartier voor tijd zowaar de volle buit, toen de achterhoede van de zwart-witten uit balans werd gespeeld en de TVO doelman kansloos was, 2-3. Aldus liep TVO in deze wedstrijd opnieuw een blauwtje op. Maar goed, dat TVO in deze klasse van enkele zwakkere teams kon winnen. Nog een, twee partijen met een gunstig resultaat en de club heeft zich veilig gespeeld.
    Knitto