• De laatste jaren staan bij tijd en wijle in het topvoetbal ineens spitsen op, die je mateloos intrigeren. En dan kom je aan bij spelers met een unieke stijl, bovenmatige snelheid en techniek, sterke spelinzicht én scoringsinstinct.
  En dan moet ik meteen denken aan Erling Haaland, het unieke Noorse fenomeen met die kenmerkende lichaamsbouw. Het lijkt wel of hij van een andere planeet komt. Grof gebouwd, geschapen met die kenmerkende bleke ‘rubberkop’, sterk, snel, schijnbaar onverstoorbaar en topschutter. Ik dacht even, als we nu bij TVO zo’n type speler in onze gelederen hadden, dan….
  Afijn, je schiet met dat dagdromen natuurlijk niets op en bent al blij dat vorige week TVO met pas de 2e seizoensoverwinning op Avanti, die opsteker wel kon gebruiken. Het zat TVO nu eens niet tegen, kwam warempel voor de pauze op voorsprong, en bleef in de benauwde slotfase knap overeind. De 2-1 zege voelde als een bevrijding.
  Nu staat de krachtmeting tegen onze grote noaber WVV’34 op het programma. De groen-gele formatie deed lang mee om de koppositie, maar moest de laatste weken constateren dat er zand in de motor zat. De schamele remise van afgelopen zondag bij Luctor was - ook volgens hun wedstrijdverslag - illustratief.
  Op een zonnig sportcomplex Ruperts Erve in Hengevelde was het aanvankelijk een aftasten van beide ploegen met weinig opwindende doelmomenten. Maar na pakweg 10 minuten begon de WVV ploeg te draaien en TVO moest ver terug. In de 14e minuut resulteerde dat in de 1-0, nadat WVV eerst de paal raakte en bij een volgende aanval de half weggewerkte bal in de TVO defensie door de WVV spits hard en laag werd ingeschoten. Nauwelijks twee minuten later lag de bal weer in het TVO net. TVO verdediger Jelle Mulder verslikte zich danig bij de balaanname en verschafte de WVV aanvaller vrije doorgang, 2-0. In de volgende fase was het louter WVV, dat via goed opgezet combinatievoetbal TVO op de pijnbank legde. In de afronding had de thuisploeg evenwel het vizier slecht gericht. Een inzet werd door TVO keeper Mike ten Voorde tot corner getikt, een kopbal van dichtbij ook door die keeper in een reflex onschadelijk gemaakt en een snoeihard afstandschot vloog net naast. TVO speelde in die fase als los zand en toonde weinig beleving, zoals dat er in de twee vorige partijen wel was geweest. Vlak voor rust verzuimde WVV opnieuw tot tweemaal toe verder afstand te nemen van TVO. Een open kans werd overgeschoten en een pegel op de lat had beter lot verdiend. En dan; uit het niets…. Bij een van de zeldzame uitvallen over rechts besloot goaltjesdief Stefan Ottink namens TVO om een diagonaal schot te wagen en de bal valt pardoes in de rechterbovenhoek, langs de graaiende vingers van de WVV goalie, 2-1.
  In de kleedkamers zijn ongetwijfeld bij TVO de nodige peptalks uitgesproken om een verdere oorwassing te voorkomen. Dat resulteerde in een bijkans onmogelijk geachte TVO actie meteen na de aftrap, we schrijven de 47e minuut. Op het middenveld veroverde Jorn Groothuis de bal en ‘de TVO spits van momenten’ schudde op inzet enkele WVV spelers van zich af, bediende Kay Karnebeek op maat over rechts en diens lage voorzet werd slim bij de eerste paal binnen geschoten door Stefan Ottink, 2-2. In het vervolg was voortdurend WVV de bovenliggende partij. Maar de TVO verdediging bleef op karakter overeind, al was het geluk op deze memorabele middag ook aan de zijde van de Beckumers. In de hectiek voor het doel van TVO groeide vooral keeper Mike ten Voorde uit tot uitblinker. Verschillende keren wierp hij zich in de baan van een schot en hield met slidings, snelle reflexen en prima saves zijn doel schoon. Tot wanhoop van de thuisclub, dat daardoor veel kansen onbenut zag. Bij een sporadische uitbraak van TVO moest de WVV doelman een keer handelend optreden in de 70e minuut.. Na de nodige wissels en blessurebehandelingen leek in de 102e minuut (!) de wedstrijd helemaal op zijn kop te komen staan. Invaller Daan Koppelman leek voor TVO de winnende treffer te scoren, maar grensrechter Marco Escher van WVV had voor buitenspel gevlagd. Geannuleerd dus en in alle redelijkheid kon geconcludeerd worden, dat hiermee nog meer leed voor WVV bespaard bleef!
  Voor de poorten van de hel kon TVO aldus een punt uit Hengevelde wegslepen.
  Dat is wel een mooie uitspraak na dit enerverende, doch sportieve noaberduel!
  Knitto