• Het was een boeiende week voor de koningshuizen in Engeland en Nederland. Waar Queen Elisabeth met ongeëvenaarde pracht en praal in de UK werd begraven en Louis van Gaal weer eens voor ongenaakbare koning speelde op de persconferenties vh. Nederlands elftal. Mar dat weer eens geheel terzijde…
  Want het wordt nog een interessant seizoen voor menige voetbal-amateurclub, als we de nieuwe KNVB regels goed interpreteren. Want volgens de jongste publicatie medio september wordt de degradatieregeling drastisch aangescherpt. Kort gezegd; in de 3e klassen A en B (met 14 ploegen) degraderen de nrs. 12-13-14 rechtstreeks en nrs. 9-10-11 spelen nacompetitie.
  Onder een stralende herfstzon was zondagmiddag de ouverture van de competitie voor TVO. Die gezien de drastisch versterkte degradatieregeling een hele kluif zal worden voor de Beckumers. Opponent MVV29 kwam op bezoek en vorig seizoen was TVO nog verrassend succesvol tegen de ploeg uit Mariaparochie. Maar nu dus een nieuwe ronde met andere omstandigheden en gewijzigde TVO formatie tegen een sterke MVV ploeg die op haar qui-vive zal zijn!
  Er ontspon zich een merkwaardig duel waarin MVV voortdurend het initiatief had, maar TVO dat enkele basisspelers moest missen, verweerde zich met lepe tegenstoten. De nieuwe TVO trainersstaf olv. Gijs Noltes met Andre Karnebeek had naar vermogen een realistisch strijdplan bedacht.
  De eerste 10 minuten moest TVO noodgedwongen voortdurend ‘in de achteruit’. Steeds weer golfden de MVV aanvallen richting TVO doel en de nieuwe TVO doelman Tim Kamphuis ontpopte zich geregeld als winnaar in één tegen één duels. Geheel tegen de verhouding in was de pas tweede uitval van TVO de inleiding tot de 1-0. Over rechts werd Jorn Groothuis gelanceerd in 22e minuut en zijn effectvolle voorzet zeilde ineens in de verre hoek tot grote consternatie van de MVV verdediging. Enkele TVO tegenstoten werden vervolgens bij de afwerking kundig geblokt. Maar op slag van rust viel dan de verdiende gelijkmaker. Oude Avenhuis wist uit de rebound met een verdekt laag schot TVO keeper Kamphuis dit keer wel te verschalken, 1-1.
  Na de thee was MVV aanvankelijk nog steeds de bovenliggende partij, maar gaandeweg slopen ook in de ploeg conditionele problemen. Na TVO balverlies voorin zorgde een counter van de gasten voor doelgevaar, maar Jelle Veldhuis bracht achterin redding. Halverwege de tweede helft werd uit een corner van TVO een inzet geblokt en in de scrimmage daarna verzuimden de TVO spitsen tot tweemaal toe af te ronden. Daarna onderscheidde Kay Karnebeek zich. Na eerst een onreglementair afgestopte solo met geel voor zijn MVV opponent, wist hij in de 80e minuut de winsttreffer voor TVO te scoren. Vanuit het middenveld richting MVV doel kapte hij een verdediger uit en met een droge lage schuiver vanaf 20 meter verraste hij de MVV goalie volkomen, 2-1. In het slotakkoord was MVV met een schot voorlangs dichtbij de gelijkmaker en het klinkt eentonig. Maar doelman Tim Kamphuis was met zijn debuut bij TVO - ook in de 87e minuut met een puike redding - de echte matchwinner. Waar MVV gezien de legio kansen zeker een punt had verdiend. Maar niemand in het TVO kamp die daarom maalde!
  Knitto