• Over TVO

    Historie TVO voetbal

    Op 6 juni 1933 werd TVO opgericht. Tot Vriendschap Opgericht geheten, voetbal voor jonge mannen in een zwart-wit tenue’. De voetbal kende midden jaren ’50 enkele goede jaren in de 4e klasse KNVB. Ook met latere talentvolle lichtingen – midden jaren ’70, ’80 en ’90 – werd in de 4e klasse gespeeld, zelfs nog 2 seizoenen in de 3e klasse. Zo’n 20 tal jaren geleden kwamen maar liefst 9 seniorenteams uit in de competitie.

    OMNI

    Om alle sportactiviteiten van de afdelingen beter te kunnen stroomlijnen en de kosten beheersbaar te maken, werd de structuur van TVO in een OMNI-vereniging omgezet. Mede ook nadat in 1979 de sportzaal ’t Geertman werd geopend en de TVO volleytak en gym/trim afdeling voor dames werden opgericht. Aldus vallen sindsdien de afdelingen voetbal, handbal, volleybal en gym/trim onder de sv TVO. Onder het OMNI-bestuur opereren derhalve momenteel alle afdelingen zelfstandig met eigen financiële middelen. Daarnaast is uit de algemene middelen een door het OMNI-bestuur een solidariteitsfonds gevormd om de eenheid van de OMNI-structuur te benadrukken.

    De sponsorcommissie heeft in 2004 de puntjes op de i gezet, nieuw beleid en goede afspraken gemaakt met (nieuwe) sponsoren. Waarbij vooral een verbeterde communicatie en vaststellen van regels benadrukt wordt. Alle sportteams van de sv TVO zijn sindsdien ook in gesponsorde tenues gestoken.